De Max Verstappen mug

Jeroen 2.0 1 aug 2016

In een bliksemschicht knal ik het licht aan en bestudeer ik met samengeknepen ogen de muren om mij heen. Gewapend met kussen in de hand sluip ik gehuld in witte onderbroek op mijn tenen door het holst van de nacht.

Tot 3 keer toe heb ik je uitdaging om met elkaar de ring in te stappen naast me neer gelegd. Rond mijn hoofd bleef je maar rond zeuren, zeiken, irriteren, mijn dromen ruw verstorend…

Na vele gebroken nachten durf ik inmiddels te stellen dat ik een expert ben. Het ene exemplaar is namelijk het andere niet. Elk type vergt een eigen aanvalstactiek. In de loop der jaren ben ik mijn vijanden gaan inschalen. Mijn zelfstudie heeft tot nu toe tot de definitie van 3 types geleid.

De Johan Boskamp mug ★☆☆

Een Johan Boskamp mug heeft al vele winters overleefd. Hij heeft flink last van overgewicht en is daardoor traag. Daarnaast blinkt hij niet uit door een hoogstaande intelligentie. Hij bromt wat onverstaanbaars over bami schijven in je oor maar daar blijft het bij. Heb je een Boskampje in je kamer, dan weet je dat je binnen 5 minuten weer rustig kan slapen. Een Boskampje noem ik ook wel een Michael Schumacher mug, simpelweg niet meer zo snel als vroeger.

De Memphis Depay mug ★★☆

Hij heeft in principe het talent, de snelheid en de wendbaarheid om je de hele nacht dol te draaien. Echter speelt een diep gebrek aan intelligentie hem parten, en hier liggen jouw kansen. Een Memphis mug is snel, maar vliegt zonder een voorgenomen plan door je kamer. Zijn je ogen al wakker genoeg? Dan is hij binnen 20 minuten te pakken. Het antwoord op de harde klap van je kussen zal hij niet bevragen.

De Max Verstappen mug ★★★

Heb je een Max mug in je vertrek maak dan je borst maar nat. Extreem snel, bijzonder getalenteerd, in de kracht van zijn leven en bovenmatig intelligent. Als door Red Bull gesponsord vliegt hij als een kampioen door je kamer, fatale crashes met de muur vakkundig ontwijkend. Een Max mug gaat de uiterste inspanning van je eisen. Houd minimaal rekening met een uur jagen.

Bzzzzzzzzzzz…

Het is weer aan, een man tot mug gevecht. Jij en ik, en mijn slaapkamer als strijdtoneel. Hoe jong en getalenteerd je ook bent, en al duurt onze surplace uren, we weten allebei dat jij vermorzelt eindigt. Als rode vlek op mijn maagdelijk witte muur, je vleugels verbrijzeld, je zuigsnuit op de plek waar eerst je kont zat. Je gezicht in elkaar geperst als een aangestampt bierblikje.