Clichés? En nog 1 ding over Yuri.

Wendy van Groeninge 16 aug 2016

Volgens allerlei goeroes is het belangrijk om te ontstressen vóór je op vakantie gaat. Aangezien het een goed voornemen van me is om vaker naar advies van anderen te luisteren, besloot ik afgelopen weekend alvast de koffers met zomerkleren te bekijken om te zien wat ik op vakantie mee wil nemen. Deze échte zomerkleren, dus die met blote schouders, diepe decolletés en ingewikkelde knoopconstructies (why?) liggen al een jaar of 2 in gesloten koffers verspreidt op de eerste verdieping. Ik heb nog geen tijd gehad om hier een plaats voor te vinden en bovendien vind ik het weer in Nederland nou ook niet zo motiverend dat ik er een dag vrij voor wil nemen. Wat ook meetelt is waarschijnlijk het feit dat ik op het moment allang blij ben dat ik ergens gewassen met m’n gezicht er op geschilderd aankom. Want “I have worked my ass off” is beslist van toepassing. Echter bij het passen van de, enigszins muf ruikende, zomerkleren blijkt eerder dat ik die ass er aan heb gewerkt. Acht uur werken in loondienst en vervolgens vier uur thuis weer achter de computer voor mezelf. En ja, als zo’n lange dag dan voorbij is beloon ik mezelf altijd met een toetje. Of drie. Voor twee personen. Paniek: “I have worked my ass on!”

De gevolgen van dit zelfopgelegde werkethos brengen me naar een ander cliché. Ik roep vaak met enige stemverheffing door het huis “I’m a f-cking machine!” bij het weer iets afstrepen van mijn doelenlijst. Tot ergernis van de persoon waar ik mee samenwoon die eigenlijk heel lief wil dat ik het wat rustiger aan doe. Maar elke discussie over dit onderwerp pareer ik met “van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan hoor…”. Maar nou weet ik niet of het van het koffie en nicotine infuus komt waar ik al een tijdje aanhang, te weinig vrije tijd of haperende lichaamsfuncties, maar enige hartritme stoornissen zijn de laatste maanden wel voorbij gekomen. Er zijn toch wel dagen geweest dat ik dacht dat het heel goed mogelijk is dat je van te hard werken een system shutdown krijgt….

En in het licht van clichés wil ik nog 1 ding zeggen over Yuri. Of eigenlijk zijn vriendin. Waarom heb je hem in hemelsnaam niet terug gestuurd naar het Olympisch dorp? Wil je nou later zeggen dat je getrouwd bent met de Lord of the Rings of dat je een latrelatie hebt met de Lord of the Drinks?