Beste Yuri

Boyan van der Veen 15 aug 2016

Beste Yuri,

Nou. Ik weet niet hoe jij je precies voelt, maar ik denk dat ‘rauw genaaid’ wel aardig in de buurt komt. Man man, wat kan het leven in een bureaucratie ongelofelijk klote zijn zeg. Met pijn in mijn hart las ik vandaag op een pseudo-komisch forumpje dat jij definitief uitgesloten bent van het toernooi dat de kroon op je carrière had moeten zijn. Van Lord of the Rings naar Lord van het Wit Bepoederde 20-euro biljet naar Lord of the Drinks. Nee, dat laatste heb je in mijn optiek helemaal niet verdiend. Ik had je graag de ‘comeback-kid’ genoemd, of had je een iets minder cliché naam gegeven met wel dezelfde emotionele waarde. Je had de sergeant moeten zijn die werd ontslagen maar nog steeds aantoonde een echte strijder te zijn gebleven. De man die meer luchtmacht uitstraalt aan twee ringen dan een gemiddelde JSF van 80 miljoen gaat doen in 2019 of wanneer hij er dan ook moet komen, maar helaas…
Helaas ben je, na de voor bijna elke Nederlander welbekende ‘iets-te-gezellige avond’, weggestuurd van het Olympisch Park. Van Gelder Van Olympische Finale-deelname Uitgesloten. Vies. Wrang. Zuur. Gemeen. Flauw.
Ik vind het niet slim van je man, laat staan professioneel, maar je hebt in mijn ogen zowel binnen als buiten de turnpiste wel 6 jaar lang gevochten voor een plek op uiteindelijk deze Olympische Spelen. Een prachtig slotakkoord na een subliem begin en een pijnlijk vals middenstuk. Je had de kans moeten krijgen er een ruim voldoende van te kunnen maken. Helaas is die kans je afgenomen door de kleuterjuf die iedereen verplichtte om voor 8 uur, na teletubbies tandengepoetst en wel in bed te liggen. Yuri, Ik hoop dat je toch ondanks alles onthoudt, dat jij die geboren Waalwijker van 33 jaar bent die nog steeds de wil heeft om zichzelf na alle ups en downs zo te bewijzen. En ja, je hebt je geplaatst voor de Olympische finale. Na alles. Dat kunnen maar weinig mensen zeggen.

Mijn respect heb je, stay strong!