Zomerweer

angela-2908 12 jul 2016

Mijn vriend heeft erg veel last van het zomerweer. Nou ja, niet echt van het weer op zich, maar meer van hoe zijn vriendin (dat ben ik dus) met dat weer omgaat.

Normaal gesproken zit zijn vriendin (ik dus) rond deze tijd alweer strak het vel en in de lak. Het nodige sporten heeft de winterkilo’s als sneeuw voor de zon doen wegsmelten en zowel haar teennagels als haar vingernagels zijn voorzien van een vrolijk, kek, zomerkleurtje waar elke schoen blij van wordt. Dat heeft dan betrekking op de teennagels hè, met vingernagels hebben schoenen over het algemeen niet zoveel. Ook zijn zowel benen, oksels als bikinilijn ontdaan van overtollige haargroei en dit wordt keurig dagelijks, hooguit om de dag, bijgehouden. Dan zorgt een wekelijkse scrubbehandeling voor een mooi zacht huidje zonder de droge, schilferige winterhuid en hatseflats, zijn vriendin (ik dus) kan weer prima de zomer door. Maar dan nu…

Met dit zomerweer heeft vriendinlief (ik) allemaal niet zo heel veel zin in dit alles. Voor die ene mooie dag of dat ene mooie weekend trekt zij niet deze hele trukendoos open. Jawel, er wordt natuurlijk wel geschoren zo net voor die, eerder genoemde, ene mooie dag, maar daarna kan het zo, makkelijk, dat mooie weekend door en waarschijnlijk de rest van de komende week ook wel.

Afgelopen week zijn dan toch eindelijk alvast de teennageltjes voorzien van een gezellig zomers kleurtje en ja hoor, meteen die schoenen weer ontzettend blij. Die hadden met een beetje mazzel hooguit een gelakte grote teennagel gezien bij een schoen waarin die bewuste grote teen zichtbaar was. Dat zag er ook niet uit vond vriendlief, één zo’n zielige gelakte nagel. Dus dan moet je als vriendin toch iets. Iedereen blij.

Nu de rest nog. Maar dat kan volgens die vriendin waar het steeds over gaat best nog even wachten. Dat scrubben is zo gebeurd. Dat zomerlijf dat het zo leuk doet in bikini wordt iets lastiger al gaat het langzamerhand wel de goede kant op ziet ook vriend. Bijna net zo langzaam als het zomerweer, dat dan weer wel, maar is er niet een spreekwoord dat zegt dat goed werk tijd nodig heeft? Ooit zal het toch nog wel gaan gebeuren dit jaar? Nu heeft natuurlijk niemand invloed op het weer, wat (heel misschien) maar goed is, maar dat zomerlijf…? Vriendin gaat maar eens een rondje rennen.

Ik voorspel op zijn laatst een erg mooie herfst voor vriend.