Willen we Meer of Minder….

GoodFairy 18 jul 2016

Het is natuurlijk ook allemaal erg ingewikkeld en de doorsnee medelander is hier dan ook totaal niet mee bezig want we hebben wel andere dingen aan ons hoofd. En nee ik begin hier niet aan een betoog om hier geboren Nederlanders van allochtone afkomst te stigmatiseren of om mijn afgrijzen voor de publieke braaksels van blonde dolly aan jullie lezers op te dringen. Allemaal zonde van mijn inspanningen en jullie kostbare tijd. Nee ik ben hier om de fundamenten van het Nederlanderschap te verdedigen en uit te leggen in bewoordingen die we met z’n allen wel begrijpen.
Dus de stelling luidt: willen we Meer of Minder gaan betalen voor ons aller zo geliefde internet.
Voor een rechtgeaarde Nederlander is dit een retorische vraag die ik dan ook verder niet hoef te beantwoorden. Maar waarom begin ik er dan over te zwammen zul je je misschien afvragen.
Omdat er op Europees niveau “as we speak” aan onze stoelpoten wordt gezaagd door Telecom bedrijven die een zwakkere netneutraliteit eisen en dreigen de uitrol van het 5G netwerk te traineren.
In gewoon te begrijpen Nederlands noemen we zoiets chantage. De Telco’s zullen dit heel begrijpelijk in alle toonaarden ontkennen en zich juist willen profileren als groot voorstander van netneutraliteit maar ze spreken hier met een dubbele tong. Ze zijn voorstander van netneutraliteit als wetgeving maar willen hier graag een andere uitleg aan geven. Zoiets als een dictator die groot voorstander is van mensenrechten en vrijheid van meningsuiting maar daar ook een andere inhoudelijke betekenis aan geeft. Ik zal hier maar geen namen noemen uit angst voor strafrechtelijke vervolging en bedreigingen. Nu ben ik echter wel verplicht omdat ik het onderwerp nu eenmaal heb aangeroerd om ook iets meer uitleg te geven over deze ingewikkelde materie.
Dus kom ik even terug op mijn stelling willen we Meer of Minder. Stel je hebt internet waar je voor betaald en je wil ook een abonnement op Netflix en je bent bereid om ook daar voor te betalen dan mag je provider niet je video kwaliteit verlagen of verstoren om er vervolgens extra geld voor te gaan vragen. Nu ook de uitvinder van ons internet Tim Berners-Lee aan de bel trekt moet ik daar wel gehoor aan geven dus onderteken de petities en blokkeer deze geldklopperij. Ontwaakt fiere Nederlanders! ontwaakt! ontwaakt! gij zijt tc „ wel begonnen, om niet goed te eindigen.