Wat mannen denken over vrouwen en schoenen

ippe galama 1 jul 2016

Voor ons als mannen is de band tussen vrouw en schoen nogal mysterieus. We snappen wel waarom jullie schoenen hebben maar die ietwat onnatuurlijke liefde snappen we niet precies. Waarom moeten er altijd zoveel mee op vakantie als jullie ze toch niet dragen? (Wat overigens voor leuke discussies kan zorgen als wij daar iets van zeggen.) Of de verschrikkelijke zin: “Schat, wat vind je?” doelend op een nieuw paar sandalen. Terwijl wij helemaal geen verschil zien met die andere 13 paar sandalen?!

Bijvoorbeeld: een paar gympen is volkomen begrijpelijk maar waarom moet je 25 paar van dezelfde Nikes hebben met op elk paar net even een ander kleurtje? Wat mij gelijk brengt bij ons grootste vraagteken. WAAROM ZOVEEL?! Mijn vrouwelijke klasgenoten hadden meer schoenen dan schoolboeken! Ik begrijp best dat je een paar slippers wilt voor de zomer en een dichte schoen voor de winter. Maar waarom hebben jullie in godsnaam drie paar Uggs? “-Ja maar ze zitten zo lekker.” Dat zal allemaal wel, maar je gaat toch ook niet in je roze Nijntje pyjama naar je werk? Waarom dan wel in pantoffels?

Het gaat hier ook niet meer over een tiental schoenen. 50 paar is tegenwoordig niet eens meer gek?!? Veel van jullie hebben een kast groter dan mijn slaapkamer voor alleen schoeisel. Met als klap op de vuurpijl dat je meetal je favoriete paar draagt! De andere 49 blijven, al dan niet met prijskaartje er nog op, in die immense kast liggen.

Gelukkig zijn er ook dingen waar wij mannen ons grotendeels in kunnen vinden. Als het aankomt op hakken zijn er maar weinig mannen die protesteren. Althans, als je niet als wankelend damhertje over de straattegels struikelt, kan het erg sexy zijn. Een goed paar hakken maakt de man in ons los. Dat stukje hersenen wat er voor zorgt dat wij per ongeluk net even te lang naar je kijken als je langsloopt. Dat komt vaak door een goeie set hoge hakken. Dus wat dat betreft hebben jullie onze zegen.

Het lijkt wel alsof schoenen een unaniem verzamelobject zijn geworden voor vrouwen. De één verzameld suikerzakjes, de ander koelkastmagneten. Maar het lijkt erop alsof alle vrouwen schoenen verzamelen. En wij mannen maken ons daar zorgen over! Hoe moet dat dan straks als we gaan samenwonen? Moeten we een extra kamer hebben voor al die schoenen? En wat als er kinderen komen, moeten die dan ook 12 paar baby Air Jordans in alle kleuren?! Ik ga maar vast een krantenwijk erbij zoeken..