Vroegah…

Vroegah

Vroegah, was alles beter. Vreemd om te zeggen, ik ben “nog maar” 25. Nooit bij stil gestaan wat ik als doel in het leven zou hebben als ik deze leeftijd zou zijn. Ik dacht alleen ooit “als ik groot ben”. En nu betrap ik me er steeds vaker op dat ik denk… Vroeger….

Vroeger, toen ik jong was, had ik geen zorgen. Ik maakte me niet druk over een relatie, ik maakte me niet druk over mijn studie, ik maakte me niet druk over wat er in de wereld gebeurde. Dat waren mijn zaken niet, mijn grootste zorg was misschien wel, dat mijn moeder niet weer die smerige zuurkool op tafel zou zetten….

Vroeger, was mijn oma nog bij volle verstand, mijn opa leefde nog, deelde wijsheden over plantjes, tuinieren, had ik nu maar opgeschreven wat hij allemaal vertelde…… Vroeger was de enige politiek die telde de vriendjespolitiek op het schoolplein.

Tegenwoordig.
Tegenwoordig maak ik mij druk. Ik maag me druk over het afmaken van mijn studie, ik maak me druk over het feit dat ik straks een baan moet zoeken die er in mijn branche niet voor het oprapen liggen. Ik maak me druk over mijn oma, die nog steeds rondloopt maar alleen nog dingen kan op de “autpilot”. Ik maak me druk over die malloten die het nodig vinden andere mensen te doden, uit naam van die dan ook.

Tegenwoordig staat moord elke dag in de krant. Tegenwoordig elke dag een bericht over de zoveelste aanslag, familiedrama of gek die rondloopt. Tegenwoordig alle informatie binnen handbereik voor iedereen en nog steeds keuzes maken die gewoon treurig zijn….

Tegenwoordig maak ik me druk, moet ik me zelfs druk maken schijnbaar. Over wat andere mensen vinden, zelfs mensen aan de andere kant van de wereld die opeens en mening over je hebben en dit kenbaar maken met 1 druk op de knop. Tegenwoordig waar niet langer nagedacht wordt over een mening maar deze gewoon op internet getrapt wordt, die delete knop die is er toch wel mocht het uit de klauwen lopen.

Ik wil terug naar vroeger, toen ik mij bezig hield met dingen als “past mijn spreekbeurt wel op deze floppydisk?”. Vroeger toen het heel wat was als je al een inbel verbinding had…. Ik wil terug naar vroeger….