Voetbal, of gewoon niet.

Ik begrijp voetbal niet. Natuurlijk, er zijn leuke dingen aan een EK of WK, zoals oranje tompoezen eten, of je cavia de uitslag laten voorspellen. En soms trekken ze hun shirt uit, wat ook nog niet zo erg is om naar te kijken. Stiekem is het ook best grappig om te lezen dat een volwassen kerel een andere speler bijt tijdens zo’n wedstrijd. In principe is er niks mis met voetbal. Mijn broertje ging vroeger altijd voetballen met kinderen uit de buurt. Allemaal heel leuk en gezellig. Geef die kinderen een bal en ze zijn de hele middag zoet. Dat ze bij een club willen voetballen snap ik ook nog wel. We houden ervan om ergens bij te horen, en daar is een vereniging ideaal voor. En je wil ook gewoon op je eigen niveau spelen.

Alleen daar gaat het bij professioneel voetbal voor mijn gevoel mis. Hier moet het per se miljoenen kosten en halen ze de spelers uit het buitenland, waar je de helft van de tijd niets aan hebt want dan zijn ze weer geblesseerd. Ik sluit altijd weddenschappen af. Wie raadt hoeveel spelers er sneuvelen krijgt een sorbet. Ik wed standaard op twee per partij, waarvan één ernstig.

Als er tijdens die wedstrijden nou alleen spelers sneuvelden, zou ik het nog niet eens zo erg vinden. Als de supporters van beide partijen elkaar achteraf gewoon feliciteerden en dan samen een pilsje gingen drinken had ik het prima gevonden. In de praktijk komt het er echter op neer dat de supporters van het ene team die van het andere team vóór de wedstrijd überhaupt begint al het ziekenhuis in hebben geslagen . From Russia, with love. Overigens zijn de Britten, aka het volk dat de meeste Russische aframmelingen moest verduren, zelf ook niet bepaald leuk om erbij te hebben. Dat ze in Engeland geen vluchtelingen toelaten is nog tot daar aan toe, maar als je dan speciaal de grens overgaat om in het BUITENLAND vluchtelingkinderen belachelijk te maken , heb je dat Russisch pak slaag wat mij betreft bijna verdiend. ‘Gelukkig’ hebben we nu de Brexit, dan wordt het voor die idioten net wat moeilijker om hun eigen land uit te komen.

Dus ja, voor het EK hoef je echt niet thuis te blijven. Ze schoppen tegen een bal en tegen elkaar, en krijgen daarvoor betaald. Het team dat dit het langst volhoudt wint. Je kunt beter naar de Olympische Spelen kijken, daar zijn de supporters aardiger tegen elkaar, en lijken de deelnemers ook gewoon leuke mensen te zijn. Of je laat je tv voor wat hij is en gaat zélf gaan sporten.