Verloren droom

Ik ben een Nederlander met een Turks komaf meisje. Dit jaar heb ik eindexamens gedaan voor 6 VWO en ik heb het gehaald. Ik had naast de 8 vakken ook nog extra vakken gekozen. Toen ik in de derde klas zat wist ik niet welke profiel ik moest kiezen en daarom heb ik alle profielen gekozen. Toen ik in 4 VWO zat had ik maar één doel namelijk ik wordt later een dokter. Tijdens de les van biologie in klas 4 had de leraar verteld over MedSchool in Rotterdam. Ik kreeg uitleg over MedSchool, dit is een cursus die alle scholieren konden volgen die later een dokter wilden worden.
Van de zestig mensen werden er maar 24 gekozen. De dokters stelden vragen over mijn naam en afkomst. De dokter vroeg wat mijn naam betekende en wat voor werk mijn ouders deden. Ik kreeg het gevoel alsof ik gediscrimineerd werd, vanwege mijn afkomst. Verder kon ik de kennisvragen goed beantwoorden over medici, want ik had me goed voorbereid. Thuis had ik veel onderzoek gedaan over het onderwerp en had met docenten goed geoefend. Helaas hebben ze mij niet gekozen.
Ik gaf het niet op. Iedereen weet dat ik heel erg ijverig en een harde werker ben. Ik moest mijn droom waarmaken. Ik heb veel geleerd en geoefend in de vierde, vijfde en zesde klas. Elk jaar heb ik meegedaan met de olympiades van scheikunde en wiskunde. Verder heb ik ook meegedaan met Cambridge. Dit jaar heb ik precies 8 weken keihard geleerd voor mijn 11 eindexamens. Ik heb elke dag de theorieën en de examens geoefend. Ik heb meegedaan met de decentrale selectie van Rotterdam. Voor de opleiding van geneeskunde moest je toetsen maken en hoorcolleges volgen. Thuis had ik keihard geleerd en geoefend, omdat ik maar één doel had.
De toetsen heb ik goed gemaakt voor mijn gevoel, omdat ik met de anderen ging bespreken en zij hadden ook hetzelfde antwoord. Dit jaar had DUO een probleem en moest ik mijn cijferlijst en diploma opnieuw sturen. Dit heb ik gedaan en uiteindelijk bleek dat ik niet ben gekozen. Mijn droom is stuk. Wat ik zo raar vindt is dat ik de toetsen niet mag inzien en dat DUO de kandidaten kiest. Zij kiezen scholieren waarvan de ouders ook dokters zijn of rijk zijn. Er is echt sprake van discriminatie vanwege mij afkomst, omdat ze alleen maar mensen willen aannemen die Nederlanders zijn. Zij geven geen kans aan mensen met een andere afkomst. Zij kiezen wel 1 Surinamer of een Antiliaan. Zo lijkt het alsof ze dan niet discrimineren. Ik vind dat het systeem moet veranderen.
Zij geven geen kans, omdat ik Turks ben. Toen