Vanaf nu moeten we iedere wedstrijd winnen

Dit zijn de op de lachspieren werkende, maar vooral nietszeggende woorden van een of andere KNVB hotemetoot.

Voor mensen die niet weten waar dit op slaat:
De KNVB heeft een plan ontwikkeld wat ervoor moet zorgen dat we in 2026 weer eens mee zouden kunnen doen “voor het echie” met het nationaal elftal.
Hieruit blijkt de politieke achtergrond van meneer van Oostveen, namelijk dingen lekker ver vooruitschuiven.
Een ander politiek trekje dat hij vertoond is het aanstellen van een katvanger ( Hans v Breukelen) om de schuld op af te schuiven wanneer het misgaat.

Ik snap zelf ook niet waarom er een masterplan nodig is, aangezien mijns inziens het probleem ligt bij het feit dat talent ( te vroeg) bij clubs weggekocht wordt ( en vaak compleet mislukt daar ) door buitenlandse partijen.
Nu ben ik niet juridisch onderlegd, maar ik snap niet dat een club niet gewoon 10-20 miljoen als ‘prijs’ instelt voor de opleiding van een talentvolle speler welke geldt tot ze een jaar of 23/24/25 zijn en dat een geintereseerde partij dit op moet hoesten (naast de transfersom) als ze een speler eerder willen.
Ik begrijp dat ‘werknemers’zich vrij moeten kunnen bewegen, maar in het geval van een voetballer denk ik dat er wat nuance aangebracht moet worden.
Ten eerste worden ze opgeleid door de werkgever welke erg veel tijd en energie in hen steekt, terwijl normale werknemers doorgaans hun eigen opleiding betalen, wanneer een werkgever de opleiding betaald staat daar vaak een bedrag en/ of een tijds periode tegenover waarin de werknemer zich bindt aan het bedrijf.
Afgezien van dat denk ik dat het in belang van beide partijen is dat Nederlandse clubs weer groter worden en weer een rol van betekenis spelen in het Europese theater.
Als Ajax, PSV of Feyenoord nl de championship winnen en een van hun spitsen scoort de winnende goal dan is de kans vele malen groter dat deze jongen ook daadwerkelijk speelt als hij gekocht wordt door Real Madrid of Man. United.

En uiteindelijk zal dit ook reflecteren op het Nederlands elftal en kan ik weer genieten van een mooie wedstrijd, want afgezien van die diamant van een wedstrijd tegen Spanje op het WK in Brazilie is het allemaal vrij troosteloos aan het worden.