Vaarwel Windows Phone

Jaren terug, ik weet niet meer precies wanneer, verscheen je. Na jarenlang gebruik van diverse Windows Mobile telefoons kwam je in mijn leven. HTC 7 Trophy. Je deed je naam eer aan. Niet heel veel apps maar o zo’n mooi en snel besturingssysteem. Je was zo jong toen ik je leerde kennen maar wat groeide je snel. In het begin maakte je nog wel eens fouten maar daar leerde je van en je werd een betere partner.
Na een paar jaar leerde ik je grote broer kennen; De Titan. God wat was die sterk. Welke opdrachten ik hem ook gaf, hij voerde ze allemaal fantastisch uit. Zelfs als ik er meerdere tegelijk gaf.
Het aanbod van Windows Phones groeide en er kwamen meer producenten. Acer, Samsung, Dell. Allemaal wilden ze een poging met je wagen.
En toen besloot Nokia de Lumia telefoons te produceren. Nokia… Van oudsher supersterke telefoons met onverwoestbare modellen zoals de 3310 en de N serie. Ja dat draaide de wereld om voor Windows Phones. Talloze opvolgers in de Lumia lijn heb ik lange tijd gekend. De 900, 930, 950 en 550 hebben lange tijd mijn broekzak bewoond en nachten naast mijn bed gespendeerd.
Het leven was mooi samen en o wat werkte je goed met je verre familieleden op de bureau’s. Voordat ik het je kon vragen had je alles wat ik moest weten al doorgestuurd naar mijn computer en visa versa. Iedere keer als ik een nieuw model had hoefde ik alleen maar in te loggen met mijn oude msn account en alles regelde je. Tot aan de save games van mijn favoriete spelletjes aan toe.
Ja het was fantastisch en wat ik nu moet zeggen valt me zwaar.
Ik heb een nieuwe liefde. Of eigenlijk meer dan 150 liefdes en ze willen jou niet kennen, maar ik hun wel. Ze zitten overal en ze willen hun leven verder met mij slijten. Samen met hun wil ik de wereld zien.

Vaarwel Windows Phone.

Ik wordt een Pokémon meester.