Soms, heel soms walg ik van mensen

Sylvia Peters 19 jul 2016

Een mens die een vrachtwagen als moordmachine gebruikt en hiermee de levens van tientallen onschuldige mensen afpakt of ruïneert. Hoe ziek in je hoofd ben je dan? Het geschreeuw van de slachtoffers gaat door merg en been, hoe kan een normaal denkend mens daar zijn oren voor sluiten?

Mensen die het nodig vinden om kwaad met kwaad te vergelden omdat ‘black lives matter’. En witte levens dan? Doen die er niet toe? Is dat de nieuwe trend? Politieagenten uit het leven schieten, als een soort game? Omdat er agenten bestaan die soms ook fouten maken tijdens hun werk? Maar dat het merendeel er is om jouw leven te beschermen, waarbij ze hun eigen leven in de waagschaal zetten voor dat soort gekken.

Mensen die het lef niet hebben om toe te geven dat ze twee jaar geleden een grove fout hebben gemaakt, waarmee de onschuldige inzittenden van de MH17 het leven lieten.

Mensen die het nodig vinden om als inwoner van Nederland hier mensen te bedreigen en vernielingen te plegen omdat hun Turkse ‘vader’ dat wil? Nederlandse mensen die hier vrij zijn om hun mening te verkondigen, maar niet om hun ‘democratische oorlog’ hier te voeren.

Mensen die denken dat democratie staat voor tirannie en het schenden van mensenrechten is geen beeld wat in Nederland of in de EU past.

Mensen die het nodig vinden om zogenaamd uit naam van hun ‘geloof’ het leven van anderen te beëindigen en daarmee juist de vredelievende gelovers én hun god in een kwaad daglicht zetten.

Mensen die denken dat macht of geweld de oplossing is. Die dreigen met harde woorden en veel machtsvertoon laten zien.

Mensen die weten dat je met geld bijna alles kunt kopen, maar niet weten dat echte liefde niet te koop is.

Mensen die denken dat zij beter zijn dan jij, omdat hun geloof, huidskleur, afkomst, geaardheid of wat dan ook anders is dan het jouwe.

Weet je dat ik soms walg van mensen? Dat het me boos maakt dat al dat soort mensen niet inzien dat ze langzamerhand de wereld aan het vergiftigen zijn? Dat zij het zelfs soms voor elkaar krijgen om mensen die wel vredelievend en humaan zijn, een afkeer en woede te laten voelen voor bepaalde mensen.

Mensen, denk na. Laat het niet zover komen dat haat een groter gemeengoed wordt dan liefde.