Rutte zit niet zo te tutten!

Daniël Bueno de Mesquita 7 jul 2016

Daar waar Rusland en Turkijke leiders hebben die meer testosteron tentoonspreiden dan een gemiddelde ‘sportschoolwaanzinnige’, moet ons kleine landje het doen met een ‘ideale schoonzoon’.
Mark Rutte heeft het uiterlijk van een gesjeesde student. Met zijn soepele lach bij grote debatten is hij ondanks die ‘smile’ voor ieders gevoel afwezig. Mark Rutte is ook de man die ik nog niet eens zo heel lang geleden mijn stem gaf.Hij kwam sympathiek en bekwaam over. Zijn lach was nog innemend en alles behalve irritant.Tijdens debatten vond ik hem helder en soms door hier en daar een kwinkslag ook geestig.Een frisse spontane jonge hond die ons land leek te gaan leiden. Best een goed idee dacht ik.Nu enkele jaren later spreekt bijna niemand meer over Rutte zoals destijds.
Natuurlijk hoort een premier de premier van iedereen te zijn en zal zijn toon gematigder moeten zijn en wellicht wat saaier om iedereen in Nederland te representeren. Dit is nu eenmaal aan het ambt premier zijn verbonden. Maar om nu onzichtbaar te worden dat gaat wat ver lijkt me.
In Frankrijk smult het volk om slippertjes van hun leiders. Hoe meer des te beter. President Hollande was te saai vonden de Fransen. Iemand met een grote bek en een wild leven vond men aantrekkelijker.Wij zijn minder hijgerig in het persoonlijke van onze politici aanwezig. Dat is een soort journalistieke code. Want dacht u nou echt dat Nederlandse politici geen affaires hadden of zaken deden die het daglicht niet kunnen verdragen? Natuurlijk wel! Alleen hebben zij geluk met de Nederlandse pers die nog steeds weigert om zich tot het niveau van de privé te verlagen.
Zo zou het een publiek geheim zijn dat Rutte op mannen valt en dat zijn moeder de was doet.
Dat soort zaken tsja. Niet echt spicey. Ik krijg bijna zin in een wilde Rutte waardoor er nog iets te smullen valt.’Rutte en een vrouw met een boezem waarop met een klein beetje geluk een sportvliegtuigje kan landen samen in Scheveningen gespot,’ of ‘Rutte slaat iemand op zijn bek tijdens een uitje.’ en ‘Mark lam over straat.’Maar niets van dat alles. Kom op mark in the dark! Kijk eens naar de landen om je heen.Iets minder saai graag.