Respect in DE verleden tijd

Hans Pascal 18 jul 2016

Zoals wel vaker in de ochtend open ik mijn Facebook en bekijk dan de dagelijkse krantenartikelen. De artikelen over het geweld en de ongelukken van de afgelopen week trekken mijn aandacht en ik begin de reacties van mensen te lezen, mijn mond valt letterlijk open van verbazing als ik diverse reacties onder ogen krijg.

Vooral de reacties op het artikel van de telegraaf over het droevig ongeluk bij het Stieltjeskanaal gingen mijn nekharen recht overeind staan. Reacties gericht naar de hulpverleners die op de kant bleven staan. Diverse reacties vrij vertaald; Politie wat heb je er aan als ze op de kant blijven staan,lekker hun eigen leven sparen en niets uitvoeren en betaald krijgen van onze centen, veel woorden geen daden wat heb je aan ze, daarnaast diverse grove bewoordingen gericht op de politie die ik zelf niet eens hier durf neer te zetten als citaat.

Een ander artikel is het artikel over de vreselijke gebeurtenis in Nice. Vrij vertaald; goed bezig overheid weer een massa moord partij, veiligheidsdiensten opdoeken want ze kunnen toch niets, politie kan echt niet mikken zie al die schoten in de raam bestuurder hoort toch links te zitten.. daar gaat mijn geld naar toe?

Mijn vraag aan al die mensen die zulke haat reacties plaatsen… denken jullie nu echt dat de wereld daar beter van wordt? Zeiken,haten, volledig misplaatste reacties geven!?, op iets waar je zelf NIET eens bij was?

Mensen, heb eens respect voor het werk van hulpverleners, hoe vaak worden mensen wel niet gered door politie,ambulance,brandweer enz. En wat zijn dan de reacties? Dat is toch hun werk… tja, het is hun werk maar betekent dit dat wij hier geen respect voor mogen hebben?

Kunnen wij nog wel spreken over het woord respect in haar betekenis. “Respect is een gevoel van bewondering, ontzag of eerbied.”

Mensen, alstublieft durf het gewoon uit te spreken wees niet bang voor de reacties van anderen en de tientallen haat reacties die u/jij kunt ontvangen, want tegenwoordig is alles al snel verkeerd. Durf het gewoon uit te spreken. Respect voor hulpverleners, respect voor de overheid die in deze moeilijke tijden ontzettende moeilijke beslissingen moeten nemen, maar bovenal respect voor ELKAAR! Respecteer je medemens zoals hij/zij is, je hoeft niet iedereen te vriend te houden, maar heb respect.

Laten wij er met elkaar voor zorgen dat dit o zo prachtige woord, haar waarde behoudt.
Want respect is wat wij voor elkaar moeten hebben.

JA IK HEB RESPECT!