Pokkenmonster

oscar1970 15 jul 2016

Dinsdagochtend. Een virtueel beestje domineert de media. Het bevindt zich overal. In het struikgewas, op het balkon van je buren, in een lege fonteinbak. En iedereen maakt er jacht op. Ik doe niet mee. Ik heb geen mobiel internet. En ik heb belangrijkere dingen te doen.
Dinsdagavond. Een virtueel beestje domineert de media. Het bevindt zich overal. In ziekenhuiskelders, tussen de spoorkeien, achter de vangrails van de autosnelweg. Het is niet meer zo leuk als vanochtend. Er gebeuren verkeersongelukken. Prorail eist actie tegen spoorlopers. “Pokkenmonster” is de gedachte die in me opkomt. Misschien een onderwerp voor een column? Ik drop een lijntje op Facebook. Dat ik nu al helemaal klaar ben met dat virtuele beestje.
Woensdagochtend. Een virtueel beestje domineert de media. Het bevindt zich overal. Op de roltrap naar het perron, op weg naar mijn werk. Ik zie een jongen vallen. Hij probeerde het beestje te vangen, dat tussen de reiziger voor hem en zijn bagage verstopt zat. De klap was fors, maar de verwondingen vallen mee. Zijn mobieltje doet het gelukkig nog. De jacht wordt voortgezet.
Woensdagavond. Een virtueel beestje domineert de media. Het bevindt zich overal. Op Facebook. Ik krijg het verzoek niet zo negatief te doen. Want het beestje houdt de jongeren buiten in beweging, brengt hen naar delen van de stad die zij nooit gezien hebben.
Donderdagochtend. Een virtueel beestje domineert de media. Het bevindt zich overal. In getto’s. Studenten, op de loop met een virtueel wapen, kijken in de loop van een echt wapen. En blijkbaar ook tussen vier lippen. In een pauze van mijn werk schrijf ik daarover mijn column.
Donderdagavond. Een virtueel beestje domineert de media. Ook mijn vrienden storen zich eraan. Ik denk bij mijzelf: “kom op joh, ik lees liever dat de media gedomineerd worden door dat virtuele beestje dan door berichten over dat pokkenmonster dat in naam van een religie elke keer weer tientallen doden op zijn geweten heeft”. Nog even het laatste nieuws kijken? Nee, laat die Fransen maar lekker feestvieren op hun Quatorze Juillet. Klein smetje: er heeft vandaag geen Fransman gewonnen in de Tour. Met die gedachte ga ik naar bed.
Vrijdagochtend. Het virtuele beestje domineert de media niet meer. Geplet door een vrachtwagen in Nice. Tientallen doden. Het pokkenmonster domineert nu de media. Daesh. Frankrijk. Alweer. Ik drop een lijntje op Facebook. Dat ik helemaal klaar ben met dat pokkenmonster. De jacht wordt voortgezet.