Pokemon No

Oké! De wereld is compleet gek geworden! We kunnen worden afgevoerd met een jas met mouwen op onze rug… of misschien is het niet de wereld maar ben ik gek, is verder iedereen normaal en ben ik degene die een beetje anders is.

Vanavond loop ik, zoals elke avond, rond kwart voor negen een blokje om met mijn hond Boy. Meestal is het rond deze tijd rustig, wat voor Boy prettiger is, aangezien hij niet bepaald open staat voor aanspraak van andere personen laat staan voor een goedbedoelde natte neus van een andere trouwe viervoeter onder zijn edele delen… Anyway, Boy en ik lopen gezellig buiten, richting de scholen bij ons achter, als het mij plotseling opvalt dat er wel erg veel mensen buiten zijn. Alleen,ze zijn niet aan het genieten van het late zomerzonnetje maar kijken continu op hun telefoon..

Een jongen loopt onafgebroken op zijn mobieltje kijkend bij het schoolplein, staat even stil, beweegt wat op zijn scherm en loopt weer door, slaat bijna rechtsaf maar ziet op zijn telefoon dat hij niet goed loopt en besluit toch maar rechtdoor richting een klein speeltuintje te lopen. Ik besluit hem in de gaten te houden en zie dat de jongen bij het speeltuintje weer even stil blijft staan , op zijn telefoon tikt en weer terug komt lopen. Ik kijk naar links en zie een groepje kinderen met een telefoon rennen en als ze wat zijn doorgelopen hoor ik achter me ja! Daar!!! Daar zit een pokemon…..

inderdaad. Al deze gasten spelen het nieuwe spel pokemon go. Voor de digibeten onder ons: in dit spel moet je pokemon vangen maar niet vanaf je luie stoel maar door te lopen in de echte wereld. Steeds als je in de buurt bent van een pokemon kan je deze met behulp van ballen proberen te vangen en zo kom je steeds verder in het spel. De gedachte erachter begrijp ik: jongeren van hun luie anus laten komen en bewegen. Echter was de gevaarlijke situatie eerst dat er te weinig werd bewogen,nu is dit gevaar veranderd in het feit dat iedereen die dit spel speelt transformeert in een soort figurant uit The walking dead en als een zombie door de straten en over wegen, sporen en in kelders van ziekenhuizen loopt…

Prorail heeft ondertussen al een verzoek ingediend om te zorgen dat er geen pokemon gevangen kunnen worden langs het spoor. Hopelijk gebeurd dit voor meerdere gevaarlijke plekken anders is het letterlijk en figuurlijk heel snel Game over!