Pokemon GO! Meer dan alleen een spelletje

OverlorDraco 15 jul 2016

Beste Pokemon GO spelers en niet spelers. Aangezien er zoveel gebeurd en word gezegd, dus maak ik hier een opsomming van de dingen die nu gaande zijn.

Zoals al veel mensen weten is Pokemon GO HET nieuwe spel op onze mobieltjes. Wat veel mensen niet zien is het sociale aspect hier van. Uit persoonlijke ervaring merk ik dat ik nu al 10 vrienden meer heb dan hiervoor. Aangezien er drie team kleuren zijn, Rood- Team Valor, Blauw- Team Mystic en Geel- Team instinct is de eerste vraag die je de meeste mensen stelt "In welke kleur zit jij?". Meeste mensen zij erg sociaal en delen graag de kennis die ze hebben. Sommige vinden het leuker om alleen hun team te voorzien van tips. Maar dat neemt niet weg dat iedereen een gezamenlijk onderwerp heeft om over te praten. Dit maakt het spel echt heel erg sociaal en leuk.

Daarnaast is het een spel wat mensen in beweging brengt. De massa aan gamers die we hebben in Nederland worden nu naar buiten gestuurd en moeten rondlopen om dit spel te kunnen spelen. Wandelen, rennen, fietsen en skaten of boarden worden allemaal gezien als beweging in het spel. Vals spelen met een auto kan gelukkig niet tenzij je in de binnenstad rijdt en maar max. tussen de 20 en 25 km/u rijdt. Ik merk nu al dat ik gemiddeld 10 km per dag loop en ik speel niet eens zoveel als andere.

Ook voel ik me toerist in me eigen stad! ik kom op plekken waar ik voorheen nooit kwam. De "Pokéstops" in het spel die de spelers gratis voorwerpen geeft die je nodig hebt om het spel te kunnen spelen zijn kleine monumenten of door mensen gemaakte kunst die de gemeente graag wil dat je ziet. Het geeft je dus meer inzicht in de dingen die er in je stad zijn.

Kortom het is meer dan alleen maar een spelletje. Als ik me eigen winkel zou hebben of onderneming die toevallig een "PokéGym" is dan zou ik daar mooi gebruik van maken omdat elke Pokéspeler daar gebruik van zal maken.

Ik ben een speler van LV 18 – Team Valor en hoop dat iedereen een beetje meer bergip heeft voor wat er komen gaat. want tenzij ze het verbannen gaat Pokémon GO overal ter wereld gespeeld worden!