Pokemon Go, bekijk het eens anders

Kevin van Bodegom 18 jul 2016

Terwijl ik wandelend wacht op het uitbroeden van mijn tweede ei op Pokémon Go neem ik even een kijkje op Facebook. Je kan er niet omheen, Pokémon Go is een hype met een waanzinnige omvang. Bedrijven proberen likes binnen te harken en huismoeders maken zich kwaad waardoor ze de interpunctie en de juiste spelling weer eens helemaal vergeten. Wat is iedereen weer lekker negatief.

De argumenten vliegen over en weer, kinderen zijn op plekken waar ze niet mogen komen en zelfs volwassenen doen mee. Dit kan toch niet! Achja, dat krijg je als je het ‘nieuws’ kijkt. Want laten we eerlijk zijn, iets positief melden scoort niet en als het nieuws iets positiefs meldt over Pokémon Go zijn de likes schaars op Facebook.

Door al die negativiteit vergeet iedereen wel wat Pokémon nu eindelijk voor elkaar gekregen heeft. Kinderen, jongvolwassenen en volwassenen zijn eindelijk weer een keer buiten! Eindelijk heeft een spel, dat gemaakt is voor een platform, het voor elkaar gekregen om mensen naar buiten te bewegen. En laten we hier niet stoppen met veren in de reet te steken; de mensen werken ook nog samen. Samen de gym verslaan en je teamkleuren verdedigen.

Is dit niet iets waar iedereen altijd om vraagt bij gamers? Ga eens buitenspelen. Je vriendjes staan voor de deur; ga eens met hen spelen, in plaats van met je computer. Altijd maar dat binnen zitten. Eindelijk is er een spel gelanceerd, waardoor mensen samen buiten gaan spelen en weer is het niet goed. Oké, ze hebben wel de hele tijd hun smartphone voor de ogen, maar als dat alles is?

Mensen, wees eens blij dat uw kind, kennis, man, vrouw, opa of oma eindelijk weer een spel heeft waarmee hij of zij naar buiten kan. Stop eens met zeuren en probeer het spel zelf eens uit. Een beetje zon, even weg van social media en lekker samen op avontuur gaan in de buitenlucht. Het is niet hetzelfde als het knikkeren van vroeger, maar laten we eerlijk zijn. Die tijd is wel geweest en gaat ook niet meer terugkomen dus omarm het nieuwe gamen en heb eens wat plezier!