Pokémon GO away

U hoef ik inmiddels niet meer uit te leggen wat Pokémon GO is. Het is volop in het nieuws en je bent voor of tegen. Ik ben er dus tegen. Maar om ergens tegen te zijn, moet je wel weten wat het is. En dus heb ik mij als proefpersoon opgegooid om dit spel te spelen. Samen met de kinderen door het huis lopen op zoek naar allerlei figuren. Jammer genoeg heb ik geen data om door de buurt te lopen, dus we moeten helaas thuis blijven. Maar dan is het wel handig net voor het naar bed gaan. Ruimen ze vrijwillig het speelgoed op.

Maar die doorgeslagen idioten die stoppen op de snelweg en dergelijke dat gaat me toch te ver. Hierna een verhaal wat vanmorgen op mijn werk is gebeurd. Werkelijk ongelofelijk.

Om zeven uur was ik op mijn werk. Mijn collega hoorde er ook te zijn, maar belde me op. Hij was iets later. Moest even stoppen op een parkeerplaats langs de snelweg om een Pokémon figuurtje te vangen. Dus daarom was hij een kwartier later. Vond ik toch niet erg? Welnee, doe wat je niet laten kunt, dacht ik.

Zoals sommige weten werk ik in de gehandicaptenzorg en toen mijn collega er eenmaal was en trots zijn vangst liet zien, zijn we aan de slag gegaan.

Opeens hoorde ik een ijzige gil. Van mijn collega, dus ik ren naar hem toe. Ik hoor hem op weg ernaar toe roepen: Niet bewegen, Henk. Onder je bed zit een Venonat. Henk was volledig in paniek, maar hij had hem gevangen. En liet hem vervolgens aan Henk zien. Een verschrikkelijk harig monster waardoor Henk weg sprintte de kamer in om daar volledig in paniek met mij te praten.
Ik heb hem gedeeltelijk gerust kunnen stellen, maar ik vraag mij af of mijn collegae van de late dienst Henk vanavond in zijn bed krijgen. Per slot van rekening zitten er beestjes onder zijn bed.
Ergens hoor ik op de achtergrond mijn collega mompelen: sorry, misschien liet ik mij een beetje gaan. Hij is er uiteindelijk afgekomen met een officiële waarschuwing. Beter dan die jongen uit Nijmegen die zijn baan verspeelde met deze hype. Hij zal zich waarschijnlijk binnenkort wel voor de kop slaan als de rage voorbij is.

Zomaar een praktijkvoorbeeld wat er kan gebeuren indien u zich overgeeft aan deze rage. Bezint eer gij begint.

Anders –> GOTCHA!!