Open brief aan stichting SOS

Hoe lang nog, SOS, zal uw gevecht tegen windmolens aanhouden? Hoe lang nog zal uw actievoeren ten koste gaan van onze culturele identiteit en de levensvreugde van onschuldige kinderen? Hoe lang nog zijn uw tenen?
Met de bloedende scalp van Zwarte Piet reeds in de hand, verklaart u namens het moraalriddersgilde nu de oorlog aan een pretpark. Monsieur Canibale moet het ontgelden. Carnaval Festival is een uiting van rassenhaat. Werkelijk? Denkt u even mee. Laatstgenoemde attractie bestaat uit een stereotype weergave van volkeren uit verschillende landen. De boodschap van die attractie zit hem nu juist in het feit dat we allemaal gelijk zijn in onze eigenaardigheden. De essentie van Carnaval Festival is mondiale verbroedering! Maar dat ziet u niet. Of dat wilt u niet zien.
Het uitvergroten van raciale kenmerken werkt voor u als een rode lap op een stier. En in uw fanatisme kijkt u niet verder dan uw neus lang is. Dezelfde neus waar uw voorvaders toch wel degelijk een botje doorheen hadden gespietst. Precies diezelfde neus waarmee uw voorvaders boven de kookpot hingen om te ruiken of het mensenvlees al gaar was. Ontkent u dat maar niet! U zult zich schuldig maken aan geschiedsvervalsing. Bovendien toont u dan al te opzichtig uw ware motief.
De feitelijk juiste weergave van dit verre verleden is u te pijnlijk en te confronterend. U wilt de voorgehouden spiegel vernietigd zien, omdat de reflectie u niet aanstaat. Dus grijpt u naar draconische maatregelen: het uitwissen van elke referentie naar de waarheid – een eigenschap die tirannieke dictatoren zelden vreemd is. Ontkent u ook dat de Goelag onder leiding van Stalin miljoenen mensen naar werkkampen in Siberië heeft gedeporteerd? Ontkent u net als Sylvana Simons de Armeense genocide omdat die feitelijkheid u even niet goed uitkomt? Waarschijnlijk niet. Simpelweg omdat u zich daar niet door aangesproken voelt. Voor die waarheid hoeft uw brein geen copingmechanismen te hanteren. Maar ontkenning van zulke gruwelijkheden leidt tot herhaling. En ik zal elke strohalm aangrijpen die erop toeziet dat de waarheid boven tafel blijft. Zo ook die twee strohalmen in dat pretparkje in Kaatsheuvel. Misschien wel de laatste twee strohalmen in een door u in propagandistisch motief gemaaid landschap dat we Nederland noemen. Zodat we niet vergeten wat er werkelijk heeft plaatsgevonden. Zodat de vele mensen die destijds in een kookpot zijn beland niet voor niets zijn opgegeten.