IJsje !

Bas Schepers 12 jul 2016

Bomaanslagen in Istanbul, rondschietende idioten in de Verenigde Staten, de kwaliteit van onze verpleeghuizen, historische sportprestaties van Tom, Max en Daphne, de politieke ellende van de Brexit en ??

Een ijsje en jij. Ik veeg het stof en vet van mijn bril en kijk nog een keer. Het staat er echt. Je bent niet helemaal lekker geworden van een ijsje en direct in bed gaan liggen met roomservice, een film en de EK finale. Na vervolgens een dagje aan de rand van het zwembad was je gelukkig weer helemaal de oude. Helaas gaat discussie over onze verpleeghuizen in de media niet over ontbijt op bed, Netflix op de kamer of een zwembad in de tuin. Ik denk dat Hugo Borst je graag bijpraat.

Is Nederland nu zo plat geworden dat jouw ijsje het nieuws haalt? Ik ben bang van wel. Eigenlijk weet ik het wel het zeker. We zuchten, steunen en kreunen over vakantiedrukte, files, regenbuien en verpleeghuiszorg. Dan is het natuurlijk belangrijk dat we weten dat anderen, zoals jij, het ook niet makkelijk hebben.

Zomaar een hele dag op je bed moeten liggen is natuurlijk geen pretje. Niet omdat je een zware touretappe hebt gereden, dementerend bent of wordt neergeschoten door een mafkees. Nee, je hebt een ijsje gegeten. Stel dat je 3 bolletjes had genomen in plaats van 1? De ramp was niet te overzien geweest. Ik denk dat er een extra editie van de Volkskrant was verschenen. Youp had het dan wel uit zijn hoofd gehaald iets gemeens over jou te schrijven in zijn column. Zelfs hij heeft zijn grenzen.

Het ergste is nog dat ik het jou niet eens meer kwalijk neem. Jij leeft goed, op deze twee dagen na, van deze onzin en het zorgt voor gratis reclame. En toegegeven, als man kijk ik ook niet weg bij een foto van jou. Je mag er meer dan zijn. Maar ik word wel verdrietig dat we jouw ijsjes blijkbaar nodig hebben voor ons ochtendritueel bij de koffieautomaat. Ik zou bijna in bed gaan liggen. Zo ziek ben ik er van!

Sylvie, weet je wat mij wel tof lijkt? Dat je iedere medewerker en bewoner in de verpleeghuizen op een ijsje trakteert. Gewoon zo maar. Je hoeft niet bang te zijn dat ze ziek worden. Goede zorg is dichtbij voor hun. Spreken we af dat ik de Telegraaf bel. Deal?