Homo-moeheid

Na jaren uit de kast te zijn geweest heb ik sinds een aantal jaren besloten dat ik never nooit meer verantwoording zal afleggen als het gaat over mijn persoonlijke seksuele voorkeur.

Dat ik homo ben zoals dat in de volksmond word genoemd is niet aan mij en mijn vriend Idris besteed, ik zie ons namelijk als twee mensen die een liefdevolle relatie hebben. Beiden zijn we mens en toevallig hebben we iets met elkaar. Ik ben trots op ons, want wij lopen wel hand in hand en wij kussen elkaar wel in het openbaar, en iemand die daar op tegen is of een opmerking maakt krijgt een knal of een schop.

Wij komen niet op homo feesten, ook niet in clubs laat staan enge darkrooms, we zijn een doorsnee stel zoals zovelen stellen die in het weekend languit op de bank liggen voor de tv met een biertje en een zak chips en ook ik heb een hekel aan Geer en Goor.

Ik laat me niet in de kast en ook niet op de kast jagen door vreemden die denken te menen dat liefde tussen twee mensen alleen het seksuele in de slaapkamer omvat.

Maar waar ik de laatste jaren echt spuugzat van word, zijn de stereotyperende mensen die constant zichzelf outen met daarbij alle vervelende idiote gaytrekjes. Alsof homo zijn zo boeiend is. Ik ken geen enkele hetero die zijn/haar voorkeur zo belangrijk vind dat het te pas en onpas word verteld.

De stereotypes maken het voor de doorsnee homo, lesbienne, bi en transgender moeilijk om homoseksualiteit in zijn algemeenheid te accepteren, want zie maar eens geaccepteerd te worden als je ouders net de gaypride op tv hebben gezien en de leather boot met de leernichten komt ruimschoots in beeld, ik vraag me dan ook echt af of sommige sommige boten iets bijdragen aan de algemene acceptatie?

Overigens ben ik nog steeds van mening dat veel homo’s, lesbiennes, bi en transgender mensen zich eens wat meer zouden moeten integreren in de maatschappij, in plaats van zichzelf constant af te zonderen in praat, brei en sportclubjes waardoor er een angstklimaat word gekweekt zonder dat dit nodig is.

Persoonlijk vind ik de benaming homo of homoseksueel een lifestyle voor iemand die 24/7 niets anders doet dan zich te bewegen in de gemeenschap.

De homogemeenschap kan namelijk niet je hele leven zijn, of je moet angst hebben voor hetero mensen.