Hoi Papa,

Gefeliciteerd met je derde kind, een dochter. Meer dan 25 jaar heeft het geduurd om nog een kind op aarde te zetten, leuk voor je. Ik dacht alleen dat je geen dochters kon maken. Dat kan een echte Gerritsen niet, zoals jij het zei.

Waarom? Waarom jij? Want laten we eerlijk zijn, voor mijn broertje en voor mij was je nou niet de ideale vader. Hoe ga je dat nu doen? Heb je geleerd van de fouten die je hebt gemaakt of ben je nog steeds dezelfde man?

Ik ben er misschien overheen gegroeid en mij kan je geen pijn meer doen, maar je moet eens weten hoe MIJN broertje zich momenteel voelt, door jou. Ik hoop dat je het ziet en je het aan het denken zet. Want iedere keer als ik naar MIJN zusje kijk op het filmpje dat je stuurde, voel ik iets speciaals, iets wat ik nog niet eerder heb gevoeld.

Misschien omdat ik nog nooit zoiets dichtbij heb gehad of heb gezien, misschien omdat het mijn zusje is, maar misschien ook omdat ik hoop dat je zoiets moois, zo onschuldig, niet zo kapot gaat maken als je bij alles en iedereen om je heen doet. In ieder geval bedankt, want jij bent de reden dat ik alle emotie zo kan uitzetten.

Ik hoop dat je geleerd hebt van je fouten, maar als dat niet zo is, zal ik er voor haar zijn. Ik weet wat ze voelt, wat ze meemaakt en vooral wat jij kan aanrichten. Maar het ligt waarschijnlijk niet aan jou en wat nog erger is. Al zal je dit lezen, het doet je niks. Zo ben je nou eenmaal. Ik heb gewoon medelijden met je.

En je hebt geluk, want de band die verdwenen was tussen ons, kan weer worden opgebouwd, door haar. Ik wil er voor haar zijn als jij weer dezelfde fouten maakt, want dat gaat gebeuren. Ik wil er voor haar zijn, wanneer jij ook haar laat vallen. Gewoon om te laten zien dat iemand die zo erg op jou lijkt het wel voor elkaar heeft gekregen te veranderen.

Liefs,

Je zoon