Hee joh Efteling!

GoodFairy 14 jul 2016

Tot voor kort kon ik glimlachend alle capriolen van medelanders volgen die zich ergens aan storen en menen dit te moeten rechtzetten of hun ongenoegen uiten. Momenteel ben ik op een punt aangeland dat ik denk dat we Nederland beter kunnen opheffen. Ieder onderdeel van onze Nederlandse historie en cultuur blijkt ergens wel iemand in het verkeerde keelgat te schieten. Nu sprookjes ineens ook niet meer mogen of kunnen vrees ik dat de Efteling een pretpark zal worden met als enige verwijzing naar het verleden onze “holle bolle Gijs” omdat deze een educatief karakter heeft en ons een spiegel voorhoudt die er op wijst wat de gevolgen zijn van ons over consumptief gedrag.
Nu we toch bezig zijn een bezem door onze cultuur te halen en alles wat incorrect of aanstootgevend is recht te zetten denk ik dat we aan humor gerelateerde beroepen moeten verbieden omdat mensen zich aangesproken zouden kunnen voelen. Maar laten we vooral ook onze literaire geschiedenis eens onder de loep nemen. Daarin kunnen we heel veel gaan schrappen of herschrijven wat natuurlijk ontzettend goed zal zijn voor de werkgelegenheid. Denk hierbij aan eenvoudige woorden en uitdrukkingen als “zeiksnorren” die beledigend zou kunnen zijn voor alle mensen zowel mannen als vrouwen die enige vorm van beharing op hun bovenlip hebben en natuurlijk de groep medelanders met een incontinentie probleem. Ook een uitdrukking als “naar de filistijnen gaan” vindt ik uiterst racistisch en stigmatiserend jegens een volk dat inmiddels uitgestorven is, en dus nog onethisch ook omdat zij zich niet kunnen weren. Zodra ik hier wat langer over nadenk vrees ik dat een voorstel om dit te veranderen in “naar de Israëliërs gaan” ook weer op weerstand zal stuiten ook al is er historisch gezien een grote overeenkomst daar deze net als de filistijnen vanuit zee Palestina zijn binnen gekomen om zich te vestigen en zeer wreed en onbarmhartig zijn tegenover de plaatselijke bevolking.
Al met al vrees ik dat de beschaving zoals we die kennen binnenkort niet meer zal bestaan in Nederland en Europa en dit slechts een dun laagje vernis blijkt te zijn die een te ver geëvolueerde mensaap zich heeft aangemeten om zich te onderscheiden van alle andere apen zoals onze evolutionaire opvolgers de kapucijnapen.
Enfin ik denk er over om te gaan verhuizen naar een land waar de vrijheid van meningsuiting nog in de kinderschoenen staat om opnieuw te beginnen in bijvoorbeeld Turkije.