Hart van Rotterdam

[email protected] 7 jul 2016

De Rotterdammer, daar wil ik het met jullie nu over hebben. De Rotterdammer is een volk die onverbitterd te werk gaat en niet lui is om een obstakel uit de weg te gaan. Een stadsmens die onverschrokken doorgaat bij elke tegenslag. Dit is in ieder geval wat ik tot nu toe heb ervaren. Wellicht heeft het ook te maken met de geschiedenis van Rotterdam. Een havenstad die zijn schouders eronder steekt en hard aan het werk gaat om de economie van Nederland van allerlei zaken te voorzien. Neem als voorbeeld de tweede wereldoorlog, vlak nadat de bevrijding er was terwijl de stad half in puin lag begon de werkzaamheden meteen! Puin werd opgeruimd, kranen in de havens werden hersteld, dit alles zodat de toevoer van belangrijke levensmiddelen de rest van het land werd bereikt.
Als je de volgende keer 010 bezoekt, sta dan even bij stil bij deze snelgroeiende, hardwerkende stad. Kijk om je heen, adem de lucht in van deze ‘doe maar normaal’ mentaliteit die trots zijn op deze stad en medogenloos alles wat in zijn pad tegenkomt omzet in succes en bekendheid.
Tot nu toe niks anders dan lof, eerlijk waar. Maar natuurlijk zijn er altijd minpunten. De stad Rotterdam heeft nog een lange weg te gaan om een ‘New York’ te evenaren maar is in de goede richting. Zo zijn bijvoorbeeld een hoop winkels vroeg dicht voor een grote stad als Rottterdam, neem nu bijvoorbeeld de Markthal, je zou daar het liefst tot 23:00 uur willen rondlopen om even een hapje te doen? Een metro pakken ook midden in de nacht? Vergeet het maar, ze rijden dan niet meer en je bent overgeleverd aan de taxi chauffeurs die overigens vaak niet eens een pin apparaat bij zich hebben zodat je verplicht bent om op de heenweg van je bestemming langs een pinautomaat moet zoeven om daar het geld op te nemen voor deze hardwerkende chauffeur.
Zo klagen ook een hoop mensen dat je weinig parkeerplek hebt, veel files zijn en de lucht kwaliteit achteruit gaat. Ik zeg, neem dan de fiets. Zorg als gemeente dat je dan aan deze behoefte kan voorzien, neem een voorbeeld aan andere grote steden zoals bijvoorbeeld Parijs, daar kan je met je OV pas simpelweg een fiets meenemen om door te gaan naar je bestemming.
Ja, Rotterdam is een mooie stad, veel te doen, groeit snel en begint echt steeds meer vormen aan te nemen van een grote wereldstad. Begrijp mij niet verkeerd, dat is het ook maar heeft nog veel punten te verbeteren aan het sociale en economische aspect.
Was geschreven: een jongen die Rotterdam steeds meer in zijn hart sluit