Geweld 1

JohanSchoots 18 jul 2016

De oorzaak van geweld is onwetendheid. Onwetendheid omtrent wat je bent.
Elke gewelddadige handeling komt voort uit de wens naar Vrede! Een gewelddadige handeling wil vernietigen. Wil vernietigen wat het gevoel van onvrede veroorzaakt.
Door onwetendheid ontstaan meningen. Meningen omtrent jezelf en wat zich aan je voordoet. Een mening draagt altijd een veroordeling in zich. Een veroordeling met betrekking tot wat iets niet is, maar wel zou moeten zijn. Wat het wel zou moeten zijn, wordt geweten in ons onderbewustzijn, namelijk Vrede, Liefde, Waarheid en alle afgeleiden daarvan. De afgeleiden zijn de kwaliteiten zoals gerechtigheid, zorgzaamheid, oprechtheid, waarheidsgezindheid, vergevingsgezindheid. Een veroordeling is het tegenovergestelde van een oordeel, omdat een veroordeling het resultaat is van een mening. Een mening is per definitie on-volledig. Vrede, Liefde en Waarheid kunnen niet onvolledig zijn. Alleen de waarneming kan onvolledig zijn. De onvolledige waarneming is de oorzaak van een mening.
Het gevolg van meningen is ‘rondcirkelende gedachten’ en de daaruit voortkomende fysieke handelingen. Onder rondcirkelende gedachten, verstaan we het proces van ‘innerlijke conversatie’ waarin een mens verstrikt raakt en die door hem als ‘waar’ wordt ervaren. Dit bepaalt de wereld waarin hij op dat moment verblijft. Deze wereld wordt per definitie gekend (onbewust) als onvolledig en dus onrechtvaardig. Als deze situatie, de situatie in zijn wereld, heel erg belastend wordt, dan zal deze persoon dat wat hem belast willen vernietigen. Deze vernietiging wordt dan geuit in de fysieke wereld, omdat innerlijk en uiterlijk voor hem één zijn.
Een mening over Vrede, Liefde of Waarheid is feitelijk een mening over jezelf. Het is onvolledig. Het doel van het Bestaan is tot Zelfkennis te komen. Tot vol-ledigheid te komen. Te komen tot de realisatie van wat je bent: Vrede, Waarheid en Liefde. Dit is alleen maar mogelijk door acceptatie van wat zich (innerlijk en uiterlijk) aan je voordoet, want acceptatie omvat alles in tegenstelling tot een mening die per definitie on-volledig is. In acceptatie kan geen geweld zijn. Uitsluitend in acceptatie kunnen zich de kwaliteiten tonen die dan als richtingaanwijzers dienen tot wat je werkelijk bent.