Geen plaats voor haat in Rotterdam ?

Leen Smit 7 jul 2016

Deze week uitgebreid in de krant een artikel dat de gemeente Rotterdam alles in stelling zal brengen om activiteiten te verhinderen die in strijd zijn met de wet, onrust veroorzaken en de openbare orde bedreigen…….” Ik vroeg me af: hoezo ? Doen ze dat dan nog niet allang ? Ik denk het wel. Maar hier ging het artikel om de vestiging van een salafistenschool, en niet over de verhuizing van Ebru Umar van Amsterdam naar Rotterdam.

Maar ik vind het toch raar: de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zegt dat er geen plaats voor haat is in Rotterdam, Ook uitgebreid in de krant zeggen, “dat de gemeente activiteiten zal verhinderen die in strijd zijn met de wet, onrust veroorzaken en de openbare orde bedreigen” maar WEL een columniste binnenhalen die bekend staat voor groepsbeledigingen, haatzaaien en discriminatie.

Dat Ebru Umar in Rotterdam is komen wonen kan toch niet aan de aandacht van de Gemeente Rotterdam en burgemeester Ahmed Aboutaleb zijn ontgaan. Of weet de burgemeester niet wie Ebru Umar is ? Leest hij misschien haar columns niet, omdat het altijd maar over moslims, Turken en Marokkanen gaat ?

Misschien kan burgemeester Ahmed Aboutaleb Ebru Umar uitnodigen voor een goed gesprek, over haar verblijfsvergunning of woonvergunning in zijn stad. Misschien kan hij haar ook vragen waarom toch altijd over “de moslims, de Marokkanen en de Turken” Of over ,,Kutmocro’s, ik haat jullie en ik haat jullie moslimbroeders en zusters ook”. Of over die mislukte multi-culti samenleving ? Of misschien over de etnische islamitische minderheden ?

Ben benieuwd of wij daar ooit een antwoord op krijgen !