Einde oefening.

oscar1970 11 jul 2016

Dus je vond dat de afgelopen maand maar langdradig was. Of slaapverwekkend saai. Dat kan; het is jouw mening, maar dat is niet noodzakelijkerwijs de mijne. Ik vond de afgelopen maand namelijk helemaal niet langdradig of slaapverwekkend saai. Er was genoeg te beleven om weer een column over te schrijven.

Daesh pleegt weer eens aanslagen. Het is immers “rammen dan”. Een gayclub in Orlando. Een luchthaven in Istanbul. Een luchthaven in Bagdad. Hagelbuien veroorzaken een miljardenschade in onze land- en tuinbouwsector. In Haarlem en Almere worden bussen met stenen bekogeld. Rihanna en Coldplay geven concerten in een galmbak genaamd Amsterdam ArenA. Er dreigt weer een ernstige financiële crisis in Europa. Gezucht over een slaapverwekkend sporttoernooi. In Utrecht rijden de treinen weer eens niet of nauwelijks. Relschoppende Russen in Frankrijk. Schietpartijen van en tegen de politie in de Verenigde Staten. Er wordt een imperium van drank en drugs opgerold. De Noord-Zuid-lijn is weer eens later klaar dan gepland. Een column en een gedicht uit mijn digitale pen staan allebei in ons regionale dagblad. Het Verenigd Koninkrijk wil de EU verlaten. En vrijwel direct daarna stapt Nigel Farage op als politicus. Max Verstappen staat op het podium na de Formule 1 race in Barcelona. Greg van Avermaet pakt de gele trui in de Tour na een solovlucht. Dafne Schippers wordt Europees kampioen op de 100 meter. Geweeklaag over een langdradig sporttoernooi. Er verschijnt een column in de Metro die suggereert dat voetbal dood is. Hugo Borst schrijft een open brief aan het zorgmanagement. De Red Hot Chili Peppers hebben een nieuw album uit. FC Twente mag zijn licentie houden. Serena Williams krijgt op het heilige Londense gras haar revanche tegen Angelique Kerber. Tom Dumoulin wint als Nederlander een loodzware Touretappe in de Pyreneeën. Max Verstappen staat op het podium na de Formule 1 race op het circuit van Silverstone. Het zoveelste bericht over zichzelf verrijkende topmanagers. Andy Murray wint Wimbledon bij de heren. Er worden Fransen in elkaar geschopt; de politie moet traangas inzetten. Er wordt een Portugees het veld uit geschopt. En er zat 10 minuten lang een mug op de lens van een camera in het Stade de France.

Rest mij nog één vraag: werd er afgelopen maand eigenlijk nog gevoetbald? Oh, ik zie het al, 4-4 na gele kaarten. Niet meer over hebben. Einde oefening.