Een klein krasje is ook een kras

Harrie Schröder 6 jul 2016

Ik kon het niet laten om toch weer even naar het Brexit debat met premier Rutte te kijken en daar wordt men toch echt niet vrolijk van.
De arrogantie droop er weer vanaf en de veroordeling die volgde over het Britse volk die volgens Rutte en D66 zich hebben laten misleiden door politici zoals Boris Johnson en Nigel Farage.
Rutte, die ook een verkiezing won met de belofte ” geen euro meer naar de Grieken en we krijgen er allemaal duizend euro bij”.
Diezelfde Rutte wil dan Engelse politici verwijten en de maat nemen dat ze met leugens de bevolking manipuleert .
Het was beschamend hoe Rutte alles weer afwimpelt en dat alleen zijn ideologie de juiste en ook de enige weg is om Europa sterker te maken.
En niemand zit volgens hem te wachten op een referendum over een Nexit en als men zijn redenering zou doortrekken kunnen we beter ook geen Tweede-Kamer verkiezingen meer houden want alles zal toch in de toekomst worden geregeld door Europa.

Zijn bloedsbroeder en Euro afgevaardigde de Belg Guy Verhofstadt ratelt ook maar door , hij praat vlugger dan dat zijn verstand het kan bijbenen en daardoor niet kan nadenken over wat hij nu eigenlijk wil zeggen.
En nu even niet beledigen om te beledigen maar alles en iedereen die beweegt zoenende Jean Claude Juncker had toch allang weg moeten wezen.

Het debat ging ook weer over de Oekraïne referendum en het komt er ingekort op neer ; we gaan er niet over en zonder Nederland gaat het ook wel door.
Dus stemmen of niet we “Nederland” hebben niks meer in te brengen en de ander landen gaan dan via een andere weg wel verder zonder ons.
Dus eerst miljoenen uitgeven voor een referendum en dan vervolgens doodleuk vertellen “we gaan er niet over”.
Hoezo dan toch wagen te oordelen over de Britse Politici als de Nederlandse politici zelf ook een krasje hebben die bij nader inzien een kras blijk te zijn. Immers een krasje is een kras.
Ik hoop toch echt en het zal ook wel zo zijn , dat Rutte naar zijn o zo geliefde Europese parlement gaat en zal hij met zijn kleine krasjes op zijn blazoen het tussen al die door schrammen en krassen getekende parlementariërs goed doen en niet opvallen.
Al met al een trieste drama voorstelling van onze huidige democratie en geen aanrader om nog eens te kijken maar volgens de meelopers in de Kamer ; een toch eensgezinde slot van de avond en dankte Rutte voor zijn uitleg en inzet het afgelopen half jaar.
Zo???