De bipolaire vechtscheiding

trwvdharst 12 jul 2016

Geachte Minister-president,

Allereerst mijn excuses dat ik gelijk met de deur in huis val. Het is mij opgevallen dat er enorme problemen zijn ontstaan met ‘image’ van de overheid. Dit bevreemdt mij niet omdat de overheid fungeert als ‘vader’en ‘moeder’van haar burgers en zoals u misschien ziet lijkt er een bipolaire vechtscheiding plaats te vinden.

Mijn voorstel is dan ook om de overheid meer bij het volk te betrekken; door middel van de leden van de regering die niet hun partij-programma afratelen maar luisteren naar het volk en hier een conclusie uit trekken, die toetsen en vervolgens actie ondernemen.

Leiderschap door middel van het goede voorbeeld geven. Leden van het kabinet, de regering U heeft een voorbeeldfunctie voor de samenleving. Gedenk dit en ben uw land waardig. Eendracht is immers macht zegt het aloude spreekwoord. Echter zonder duidelijke communicatie naar uw ‘kinderen’wekt u weerzin, haat en verdeeldheid op. Denk aan uw enorme verantwoordelijkheid en rust u zelf er op uit.
Een overheid wacht niet maar toont initiatief, leiderschap en daadkracht.

Als het volk niet reageert zoals u wil is dit uw verantwoordelijkheid en treft u de blaam. Reageer hier fatsoenlijk en respectvol op. U kunt niet aannemen dat het volk klakkeloos aanneemt wat u doet zonder duidelijke zichtbare overheid, luister, wees geduldig en leer het volk niet houden van de idealistische leer maar van werkelijke resultaten. Toon uw kracht, vernuft, liefde en bovenal uw aanwezigheid.

Met de woorden van Schout-bij-nacht Karel Doorman:’All ships follow me’.