Daten of shoppen

De hele supermarkt afzoeken naar dat speciale blikje. “Ha gevonden!” Nog even rustig de inhoud bekijken. “Ah bah” Één ingrediënt wat er je er niet in wil hebben. Blikje terug in een willekeurig schap en maar weer verder. Als dat pokke blikje nou eens anders was geweest….
Voor wie het nog niet door had, dit is hoe sommige mensen omgaan met elkaar op een datingsite.

Sinds kort heb ik eindelijk de knoop doorgehakt, toch maar geregistreerd, op zoek naar die ene speciale persoon. Op zich is het een leuke bezigheid, een beetje oppervlakkig kennis maken via een chat, misschien langer door blijven chatten als het zo uitkomt, en misschien ooit wel op date als de afstand niet te groot is en het echt lijkt te klikken. Tot nu toe heb ik er in ieder geval veel lol aan de gesprekken alleen al.

Helaas is niet alles even leuk, af en toe zul je net pech hebben. Die ene persoon die niet van onzin houd, een relatie als enig doel en een ware checklist om dit te bereiken. Wat voor jou misschien een leuk gesprek moet worden is voor hen eerder een interview. Met directe eliminatie bij één verkeerd antwoord. Op zich is dat niet zo erg, ik kan er mee leven. Een “goh, ik denk niet dat dit wat gaat worden” is al genoeg eigenlijk… Gewoon omgaan met elkaar als volwassenen, onderhand ben ik 25 en eigenlijk verwacht ik niets anders…. Maar nee, je komt net die ene persoon tegen die de verantwoordelijkheid bij jou legt. Een verwijt dat jij het hele gesprek verkloot hebt door het noemen van bijvoorbeeld die ene hobby, wat blijkbaar haar hele plan in duigen gooit. Meestal direct gevolgd door een block.

Misschien vergeten ze dat ze toch tegen een persoon praten en niet één voor één de ingrediënten aan het oplezen zijn van een product. Reageren alsof je dodelijk allergisch bent voor één van de ingrediënten. Misschien leest die ene persoon dit nog, waarschijnlijk niet. Een tip? Grow up.