Bloeddorstig

NienkeTV 27 jul 2016

Al weken word ik geterroriseerd. Slapeloze nachten heb ik ervan. Ik raak al weer in paniek als ik hoor dat ze mijn slaapkamer zijn binnengedrongen. Dan weet ik, ik ben niet alleen. Meteen spring ik op en pak het dichtstbijzijnde kleding stuk van de grond, om vervolgens in aanval modes op bed te gaan staan. Dood stil en razend snel om me heen kijkend op zoek naar mijn vijand: de MUG!

Een bloedhekel heb ik eraan. Ik heb meer muggenbulten dan jeugdpuisjes gehad in mijn leven. Lelijke rode vulkaantjes op mijn huid, die ontzettend jeuken, gek word ik er van! Ondertussen kun je bijna schat zoeken op mijn huid, want meestal druk ik er een kruisje in met mijn nagels, omdat ik de pijn beter kan verdragen, dan me er van weerstaan te krabben. Helaas, uitknijpen of weg drukken gaat niet, ik moet gewoon geduldig afwachten tot ze weg zijn.

Soms ben ik wel een uur op jacht voordat ik kan gaan slapen. Omdat ik net mijn muren heb geverfd en deze niet rood wil, probeer ik ze vaak te vangen in mijn handdoek. Mijn tactiek is ze eerst een paar keer flink te raken tot ze duizelig zijn en de snelheid eruit is. Als het moment daar is, duik ik er op af. Hebbes! One down, seven to go?? Het valt altijd tegen, als ik vermoed dat ik ze heb, en eindelijk denk te kunnen gaan slapen begint het ergerlijke gezoem weer.

Elke maffioso heeft zo zijn kwaliteit! De ene houd zich heel lang schuil tot ik lig, de andere gaat al in de aanval zodra ik de kamer binnen kom. Je heb van die hele dikke opperhoofd muggen die niet te missen zijn, maar waar ik vooral bang voor ben zijn de super kleine speedy-gonzales-muggen. Je ziet ze bijna niet, maar zoemen supersonisch hard om je heen en lijken absoluut niet bang te zijn.

Ik ben wel donor maar ik kan nu zelf soms wel een shot bloed gebruiken. Voor mij gevoel word ik helemaal leeg gezogen. Voor mijn gevoel, vliegt er meer van mijn bloed om mij heen dan door mijn lijf. Mijn moeder zegt wel eens dat ik van een mug een olifant kan maken, gelukkig is dat niet het geval, want dat past niet in mijn slaapkamer! En daar is mijn klamboe ook zeker niet tegen opgewassen. Al moet ik zeggen, ik zelf ook niet altijd…