Wolk

Boris de Groot 20 jun 2016

Ik ben het zat. Als het binnen nu en een dag niet heel snel gaat ophouden met regenen dan moet ik helaas overgaan tot rigoureuze maatregelen. Ik ga stenen gooien naar de wolken. Nee, wacht. Beter nog! Ik ga een politieke partij beginnen en me inzetten voor een totaal verbod op wolken. Vooral zwarte wolken.
Om meteen bekendheid te krijgen als partij zoek ik daarom per direct een uitgerangeerde BN-er of BN-ster die zich bij mijn partij aansluit. Veel hoeft deze BN-er-ster niet te kunnen, gewoon een beetje serieus kijken, af en toe fronzen en blijven zeggen dat wolken zo mensonterend zijn en kwetsend. Kwetsend, vooral kwetsend moet die BN-er-ster de ether in blijven miezemuizen. Miezemuizen trekt namelijk altijd de aandacht. Laten we wel wezen, negatieve aandacht is ook aandacht en aandacht is wat mijn prille politieke partij nodig zal hebben.
Een pakkende politieke slogan doet het meestal ook erg goed. Deze gaat in Nederland veel los maken en los maken is wat we willen om in korte tijd bij iedereen over de tong te gaan. Komtie: “Weg met die zwarte wolk want die doet zo’n pijn”.
Ik hoor het u al zeggen, beetje vaag die slogan. Ik leg het graag uit. Het gaat om politiek, het moet de mensen raken en vooral open laten waar het nu eigenlijk om gaat. De tongen moeten los. Begrijpt u? Nee? Maakt niet uit.

Ik als fractievoorzitter van mijn partij stimuleer graag nieuw talent. Mijn BN-er-ster staat aan het begin van een glanzende politieke carrière dus die laat ik naar alle bekende praatprogramma’s gaan. Ik geef het u op een presenteerblaadje, mijn partij is binnen de kortste keren wereldberoemd in Nederland. Mijn BN-er-ster verdedigt ons programma door met ruim gevoel voor dramatiek uitvoerig te putten uit het eigen trieste verleden waarin de zwarte wolk zijn of haar leven volledig in de ban heeft gehad. Nee beter nog, beschadigd. Valt me nu ook meteen te binnen dat mijn BN-er-ster vooral moet blijven hameren op het gevaar van de zwarte wolk voor ons Nederlanders. Als het onderwerp bijvoorbeeld op iets triviaals als volkerenmoord over zou gaan moet mijn BN-er-ster ontkennen en subtiel weer de aandacht vestigen op de anti-zwarte wolk campagne.

Eens even kijken. Ben ik nog iets vergeten? Pakkende slogan, check. Boegbeeld met de uitstraling van een miezemuis, check. Boegbeeld zonder verdere kennis van zaken, check. Boegbeeld met heilig geloof in eigen waarheid, check.
Ik vergeet iets. Oh ja! Mijn partij moet uiteraard ook een naam hebben. Ik denk “wolk”.