Waar blijven de jumpsuits voor mannen!?

jessemoes 21 jun 2016

Met het Hollandse-tropen klimaat krijg je boven een temperatuur van 21 graden al gauw blote lichaamsdelen op je netvlies. Linker kuitje hier, ledemaatje daar en nog meer voer voor de perverseling. Gestreept naakt is anno 2016 namelijk het nieuwe zwart.

Maar van al dat bloot krijg je dorst. Van dorst ga je drinken en van drinken ga je denken, zo simpel is het. Dus toen dacht ik: "Waarom is de kledingkast van de man zo beperkt?" Als ik uitga struikel ik al snel in een zwart shirt, zwarte broek. Op een festival doe ik nog wel eens loco en gooi ik zowaar m’n Hawaï-shirt over m’n ontblote torso heen. Zakelijk wordt al snel een lichtblauw overhemd.

Dode paradijsvogel
Daar waar de gemiddelde kledingkast van de Amsterdamse vrouw gevarieerder is dan het aantal speciaal biertjes per vierkante centimeter, ben ik beperkt tot een broek. Wel skinny, soms met gaten erin. Een kleine greep uit haar fashionistische oeuvre: rokken, jurkjes, jumpsuits, hakken, naaldhakken, plateauhakken, naaldhakken met plateauzolen, tuinbroeken, met bh, zonder bh, bikini, badpak, strings, hipsters als vriendje, hipsters als onderbroek, lippenstift, omgekeerde lampenkappen, sideboobs en festivalglitters.

Begrijp mij niet verkeerd: ik vind het prachtig. Al die vrouwen in outfits die niet zouden misstaan in het circus óf op de rode loper. Maar het doet ons mannen zo verbleken. Als een aangereden paradijsvogel op de motorkap van een Mini. Zo’n subtiele klassieke Mini. Rood, zonder dak, inclusief 6 liter Flair, inbegrepen bij de prijs.

Strakke kont
Ik ben jaloers op de vrouw en haar kledingcrisis. Hoe fijn zou het zijn als ik lekker een luchtige jumpsuit aan zou kunnen doen waar m’n bil gewoon goed in uitkomt? Of een iets te los topje waar je nog een glimp opvangt van m’n behaarde sideboob. Dat misgun je toch niemand?

Mijn punt is dat er te weinig kleding voor mannen is waarmee je nog een beetje fatsoenlijk over de stoep kan paraderen zonder dat je wordt belaagd door Jean-Pierre in z’n glitterstring. Tuurlijk, een glitterstring op z’n tijd breekt zo lekker de week, alleen die glitters blijven overal hangen.

Lekker mannelijk
I’m a strong independent man en ik pleit voor een gevarieerder aanbod kleding voor de gewone man. Zelf heb ik niet de ballen om een rokje of hotpants aan te trekken, dat hoeft ook niet. Maar een stoere jumpsuit á la Hells Angels lijkt me lekker luchtig. En dan wel een rits aan de voorkant om te pissen. Het moet verdomme wel mannelijk blijven!