Vluchten kan niet meer !

Leen Smit 20 jun 2016

Wij zijn inmiddels gewend geraakt aan al de vluchtelingen die Europa als eind bestemming op hun radar hebben. Wij hebben het allemaal al vele keren gezien, hoe ze in kleine bootjes reddeloos verloren ten onder gingen. Zelfs de hele grote boten kapseisden midden op zee en enkelen konden maar gered worden.
Het zijn maar een paar voorbeelden.

Zo zal het met de EU ook gaan. We zijn zo gewend aan alles wat EU heet, dat het ons een beetje koud laat wat ze in Brussel weer verzinnen of met wie ze weer ”een deal” hebben gesloten, natuurlijk zonder ons te vragen of wij het daar mee eens zijn. Maar nu komt de grote boot en die is zo onstabiel dat die wel eens kan omkiepen. Die boot heet ”de Brexit” en als het lukt die drijvende te houden is dat het begin van het einde van de EU.
De EU doet verwoede pogingen om de vluchtelingen uit de EU wijs te maken hoe slecht het dan met hun zal aflopen, echter niemand weet wat er gaat gebeuren.

En voor ons, achterblijvers in de EU:
Vluchten kan niet meer……. want ze zullen in Brussel er alles aan doen dat dit nooit meer zal en kan gebeuren. Frankrijk dat zowel sociaal als financieel het water aan de lippen staat gaat stoer naast Duitsland staan ”wij zijn de as van de EU” wat voor as ?
Als ze ruzie krijgen is het sowieso gebeurd met de EU, en ze krijgen ruzie, want Duitsland is nooit bereid voor de Fransen de rekening te betalen al was het diner nog zo lekker.

Vluchten kan niet meer….. dus zullen we ons dan maar berusten in het feit dat we gevangen zitten in de EU en hiervoor een vette rekening gaan betalen. Weg pensioen, weg Euro, weg onze toekomst en van onze kinderen en kleinkinderen.

Of haalt het kleine gammele bootje ”de Nederlanden” toch de overkant ?