verbaasd over fashion

ippe galama 17 jun 2016

Voor ik van wal steek, laat mij beginnen met het volgende: ik ben geen stijl icoon. Verstand van fashion heb ik niet. Nu ga ik zo meteen het een en ander zeggen over kleding terwijl mijn hipster zusje zou zeggen dat ik geen recht van spreken heb. Zo vertelde zij mij bijvoorbeeld laatst dat ik qua stijl wel door de beugel kon maar ik droeg wel een beetje veel “WE”. Oke? Ik weet niet eens wat dat betekent. Enfin, ik ben opzoek naar antwoorden.

het lijkt alsof mijn generatie zich kleedt alsof ik jaren onder een steen heb gelegen. Wat heb ik gemist dat deze ommezwaai heeft veroorzaakt naar de hedendaagse trends. Te beginnen met knotjes. Bij mannen welteverstaan. De baard kan ik nog inkomen, dat is nog te interpreteren als een bevestiging van het feit dat je testosteronproductie in orde is. Maar een knotje!? For the love of god, why?

Dan de skinnyjeans, hoe zijn die opeens zo populair geworden? Ik bedoel, bij een vrouw met een mooie kont snap ik de allure. Maar wie wil nou weer een man in een veel te strak stukje spijkerstof zien? Als mannen ‘met last van hun kruis’ je interesseren, ga dan lekker wielrennen kijken. Tot overmaat van ramp hebben die broeken ook nog eens allemaal “hoogwater”. Met als klap op de vuurpijl bretels. Als je broek zo strak zit dat hij alleen nog chirurgisch verwijderd kan worden, waar heb je dan de bretels voor nodig? Bovendien, waar ga je in die outfit naartoe? Een hipstervergadering voor houthakkers op een golfclub?

Erger nog is het dat het lijkt alsof fashion nu voor functionaliteit gaat. Zo stond er van de week in Amsterdam een vent die met zijn hand zijn ogen afschermden van de zon. Terwijl deze urban-indiaan een pet op had (achterstevoren) en een zonnebril aan zijn shirt had hangen. Toch had hij zijn hand nodig om zijn ogen te beschermen tegen de zon? Uit het juiste hout gesneden..

Jassen gaan niet meer uit als we binnen zijn. Zonnebrillen worden niet meer afgezet in ondergrondse metrostations. T-shirt met een V hals diep genoeg om ze te verwarren met een openstaand overhemd. Sneakers zijn alleen nog cool als je er de lelijkste kleuren op hebt, hoe is dit "in"?! Het zal wel aan mij liggen. Ik was allang blij dat de mannen van mijn generatie geen Prada heuptasjes meer droegen. Maar ja, nu dragen ze Uggs. Ik weet niet wat ik liever zie…