Next-gen Hololens: Magic Leap.

Microsoft Hololens is de laatste tijd veel in het nieuws geweest; het is natuurlijk een nieuw stuk toekomst wat is uitgevonden. Het is een draagbare PC die visuele objecten toevoegen aan jouw realiteit. Je zet heb op je hoofd, en je ziet een soort hologrammen door die bril. Tenminste, Microsoft noemt het hologrammen. Sommige mensen zullen dit aanhoren als Virtual Reality. Helaas is dat niet zo. Bij Virtual Reality word je wereld 100% overgenomen door de Virtuele wereld. Hololens voegt objecten toe aan jou wereld. Dit noemen ze Augmented Reality, of Mixed Reality.
Hololens is dus een geweldige uitvinding. Met Mixed Reality, daar waren al veel bedrijven mee bezig. En nu is Microsoft die als eerste zo’n apparaat op de markt gezet voor developers. Maar, er waren al geruchten bezig rond Silicon Valley voordat Hololens werd bekendgemaakt, dat een geheim bedrijfje met deze realiteit bezig was.
Dit noemt men: ‘The most secret Startup’. Magic Leap. Magic Leap is met Mixed Reality gaan werken voor een lange tijd. Ondertussen is het al zover dat Google volledig in deze Startup vertrouwd, dat kan je wel zien aan het enorme bedrag dat Google aan Magic Leap had overgemaakt; 542 miljoen dollar in 2014.
Maar wat maakt de Magic Leap zo speciaal? Nou, Magic Leap had letterlijk tegen bijna niemand gezegd waarmee ze bezig waren. En na een tijdje, na een tijdje kwam er heel snel even een video op het internet. Een demo van hoe de wereld eruit zou zien met de Magic Leap. De video werd helemaal trending. Vele werden erg nieuwsgierig. Hackers gingen inbreken om te kijken wat het is. Dat werd ook weer openbaar gezet. Maar het speciale is: het is en was zo bijzonder, hun waren de eerste die eigenlijk met dit concept ging werken. Tenminste, zover we weten.
Magic Leap zelf is ook erg speciaal. Magic Leap gaat invloed brengen in het zakelijke leven, maar ook in entertainment. ‘Hologrammen’ worden dus in jouw wereld gezet. Ook is er een verschil tussen Microsoft Hololens en Magic Leap met hologrammen. De hologrammen van Hololens gaan overal voorstaan: Zelfs niet waar hij ervoor moet staan. Als bijvoorbeeld een holografische bloem onder een tafel moet staan, is hij niet echt onder de tafel; hij word gewoon op de tafel geplakt. Bij Magic Leap hebben ze dat niet. Daarbij is de bloem écht onder de tafel. Dat komt door de sensoren die in het apparaat zitten.
Het design is net publiekelijk. Het is een soort helm, met voor je ogen 2 lensen. Voor de rest is het allemaal nog geheim.