Minder plastic? ik zie het niet.

spekkie70 13 jun 2016

Sinds begin 2016 moeten we betalen voor een plastic tasje in de winkels. Het zou nodig zijn om het plastic in de wereld (?) terug te dringen.
Eens tijd om te kijken, wat zijn we er mee opgeschoten. In de supermarkt kun je voor elke fruitsoort of groente een plastic zak pakken, omdat je je sticker ook ergens moet opplakken nietwaar? Maar voor een plastic tasje moet ik betalen. Loop ik nietsvermoedend een kledingzaak in, zie ik wat leuks, heb ik meteen een probleem, want geen tas bij me. En voor het plastic tasje moet ik betalen.
Kom ik bij de apotheek, haal ik de medicatie op, zit elk doosje apart in een plastic zakje verpakt. Maar voor het plastic tasje moet ik betalen.
De afgelopen dagen was het mooi weer, ik zie veel kinderen in de buurt met waterballonnen spelen. Hardstikke leuk, maar het opruimen schiet er wel bij in. Overal liggen de gekleurde resten van het ballonnengevecht. Maar….voor het plastic tasje moesten ze vast betalen.
Ik heb het vast niet goed begrepen, wat nu eigenlijk de bedoeling is geweest van het invoeren van geld voor het plastic tasje. Ik zie in elk geval vooralsnog geen minder plastic gebruik, alleen dat je nu voor het tasje moet betalen. En dat weiger ik. Ik loop nog liever heel onhandig met allemaal los spul gestopt in de zakken van mijn jas, in mijn handtas en de rest los in de hand dan betalen voor een plastic tasje. Zeker omdat bij andere plekken nog net zoveel zo niet meer plastic wordt gebruikt. Het doel van minder plastic TASJES is zeker wel bereikt, maar minder plastic op zich? Daar is nog wel een slag te slaan volgens mij…