Medewerkers gezocht (m/v)

In deze wereld draait bijna alles om geld. Jongeren moeten er vroeg bij zijn om zo hun dure hobby’s/kleren/telefoons/schoenen/spullen te bekostigen en daarom beginnen de meesten al vroeg aan een bijbaantje. De meesten van ons zullen het wel herkennen, op je vijftiende solliciteren bij de lokale supermarkt of een krantenwijkje. Wanneer je nog onder de leeftijdsgrens van 18 jaar zit is dit vaak nog wel te realiseren. Het wordt echter moeilijker wanneer je deze gepasseerd bent.

Stel je voor, je bent circa 20 jaar oud, je studeert en je hebt de pech dat je ouders niet alles voor je bekostigen. Je hebt vroeger wel bij de lokale supermarkt achter de kassa gezeten maar nadat je 18 werd waren ze je liever kwijt dan rijk, je bent immers “veel te duur” geworden. Je gaat langs verschillende bedrijven om te vragen of ze nog mensen nodig hebben of dat ze misschien een sollicitatieformulier voor je hebben. Bij het invullen van de formulieren kom je erachter dat ze het liefst mensen aannemen die zo jong mogelijk zijn, met zo veel mogelijk ervaring. Bijvoorbeeld het werken in de horeca, “Ben jij de topper die we zoeken? (horecaervaring vereist)”.

Tegenwoordig kom je als twintiger bijna nergens meer aan de bak zonder de nodige ervaring. Het probleem is alleen, wanneer bijna iedereen ervaring eist bij “nieuw” personeel, waar moeten we dan in hemelsnaam beginnen? Vanaf je twaalfde al bladlopen zodat je op je zestiende genoeg ervaring hebt? Of toch als bedrijf gewoon een goede inwerkperiode aanbieden zodat we ervaring op kunnen doen?