Je moet meer zuipen!

Laat ik het maar meteen zeggen. Je moet meer zuipen.

Een gesprek van afgelopen weekend begon met de zin “Ik heb wel eens van een balkon gescheten.” Een goede binnenkomer waar niet vaak een ad rem en waardige reactie op komt. Ik kan de anekdote daardoor meestal mooi afmaken door te zeggen dat ik terwijl ik van het balkon af scheet, ik in mijn broek piste van het lachen en naar huis moest om mijn kleren te verschonen. Een verhaal als dit is een garantie voor succes, een homerun.

Echter werd ik dit weekend toch overtroefd.

“Ik heb wel eens van een balkon gescheten” werd teruggekaatst met een directe: “Ik heb twee keer op straat gescheten, ” *perfecte pauze* “op één dag.”

Briljant! Hier had ik geen antwoord op en dat was ook niet nodig. Het leven is geen wedstrijd. Een dialoog als dit is niet goed of beter, zwart of wit of recht of krom; dit was kunst.

Waarbij de grootste geloven in de wereld één of meerdere vuistdikke boeken nodig hebben om de boodschap van liefde en verbroedering over te brengen, deden twee personen dit afgelopen weekend met 18 woorden. Twee normale personen, geen profeten. Twee mooie jongens die er voor kozen om nét dat ene biertje meer te drinken dan verstandig zou zijn.

Laat je niet weerhouden door een barman die zegt dat je wel genoeg hebt gehad. Loop naar de volgende kroeg en bestel zo nonchalant als mogelijk een halve liter. Push jezelf! Grootsheid is niet aangeboren, dit bereik je alleen door diep te graven en hard te werken. Je moet meer zuipen!

Maar wees gewaarschuwd; wanneer je onder de 30 bent en dus waarschijnlijk nog wel wat schaamte ervaart zo nu en dan kan dit problemen opleveren. Maar ook hier vind je de oplossing in méér zuipen. Schaamte is als angst, je kan het alleen verslaan door het nooit uit de weg te gaan maar het zo vaak mogelijk onder ogen te zien. Dus zuip! Met je borst vooruit, je voeten tussen de spijlen en je kont over de reling! Let op: Vergeet niet je piel naar achter te steken!

Laat dit een inspiratie zijn voor komend weekend. Gaat heen moedige helden, gaat heen en zuip!