Ik vraag mezelf af. Doe jij dat ook?

The Questioner 15 jun 2016

Ik vraag mezelf af of jullie jezelf ook afvragen. Zo vraag ik mezelf af hoe het kan dat een groepering genaamd ISIS of DAESH, mensen aanvalt wanneer ze een woord over profeet Mohammed spreken maar tegelijkertijd zelf op brute wijze de graven van de familie en nabestaanden van profeet Mohammed bombarderen.
Ik vraag mezelf af of de groepering zelf niet door heeft dat ze als niet-geaccepteerd worden gezien in de ogen van de Islam, een groep die nergens bij hoort en geen geloof heeft.
Ik vraag mezelf af wat de stemmers van extreemrechtse partijen verwachten van hun leiders op gebied van Moslims. Verwachten de stemmers dat hun leiders de Moslims zullen uitroeien uit het westen? Of verwachten de stemmers dat hun leiders de Islam zullen afpakken van de Moslims? Als deze stemmers dit verwachten van hun leider dan vraag ik mezelf af, hebben deze stemmers dan ook geen terroristisch en extremistisch gedachtegoed? Ik vraag mezelf af, of “The greatest bokser of all time” Muhammed Ali, zijn boodschap bij mensen ooit een belletje heeft doen rinkelen? Want een normale man is niet interessant, dan maar de woord van een wereldster geloven toch? Ook vraag ik mezelf af, waarom Geert Wilders stil is wanneer een goed boodschap naar voren wordt gebracht, en alleen spreekt bij ellende? Omdat hij zelf ellende wilt?
Ik vraag mezelf af, hoe het kan dat als je op een simpele vacature solliciteert, je drie testen, een aantal opdrachten en verschillende gesprekken moet voeren en dat daarna pas wordt gekeken of het bedrijf iets voor je kan betekenen.
Ik vraag mezelf af, waarom men het raar vindt als iemand met een totaal ander studieachtergrond een ander richting op wilt gaan. Kan een persoon dan niet twee verschillende interesses hebben? Ik vraag mezelf af of er nog mensen op de wereld zijn die zichzelf wel vaker dingen afvragen in plaats van aannames te maken. Ik vraag mezelf af of mensen, wanneer ze in twijfels zitten, onderzoek doen naar datgene waar ze over twijfelen. Lezen ze boeken? Of zoeken ze alles op het internet? Volgen deze mensen blindelings de woorden van een persoon, hun leider of idool? Ik vraag mezelf af waarom men elkaar niet meer groet in het openbaar vervoer, op straat of in de supermarkt? Ook geen glimlach?
Ik vraag mezelf af waarom er geen vrede op aarde is. Komt het omdat wij mensen minder communiceren en meer boze blikken naar elkaar toewerpen? Is men bang om vragen te stellen zoals ik dat doe? Vraag jezelf eens af, waarom je jezelf nooit iets afvraagt?