Heeft social media toekomst?..

klaaso 20 jun 2016

Facebook,
Wat je zoal meemaakt op de sociale media is verbluffend,
De wijze van aanspreken, de ongenuanceerde kritiek, scheldpartijen en vervloekingen naar je hoofd zijn zijn niet van de lucht.
Een klein puntje van kritiek zet de mensen op hun achterste benen en maakt het slechtste in ze wakker en uit een soort vechtreactie laten ze hun afschuw en ongenoegen op een wel zeer niet mis te verstane manier naar buiten door je met de grond gelijk te maken (inclusief dood-verwensingen).
Hier mijn reactie: Laatst had ik een bijdrage gedaan om varkens in nood te helpen en daarna krijg je niets anders dan info over dat thema (geen probleem zou je denken), maar dezelfde week wordt je gebeld en steeds gevraagd om weer een donatie te doen… Vreemd en opdringerig vind ik (maar ik mag geen mening hebben merk ik hier).De manier hoe ik hier behandeld word is beneden ieder pijl en strookt niet met bewust en helder denkende mensen. Helaas is dit medium verworden tot een broedplaats waar asocialen hun ongenuanceerde kritiek op een onbeschofte manier kunnen spuien. Jammer !… Al eens afgevraagd wat dit gedrag zegt over jezelf?
Is het geen idee om respect, omgangsvormen, relatieveringsvermogen en nuance als een schoolvak te introduceren om een prettige manier van communiceren mogelijk te maken?…
Tevens is het van belang om niet te reageren op een zinnetje maar het geheel te lezen en verbanden te herkennen…
Dus niet meer overhaast je Kritiek spuien op een agressieve ongenuanceerde wijze, maar proberen te achterhalen waar die kritiek vandaan komt en uit te leggen waarom het je raakt, Dan maakt verwijdering plaats voor begrip en daardoor het nader tot elkaar komen. Laten we de wereld mooier kleuren door ons hier voor in te zetten.

Mochten we deze aanpassingen niet doorvoeren dan ben ik bang dat we op de verkeerde weg zijn,
Mensen voelen zich steeds minder veilig en op hun gemak.
Anders geaarde mensen durven niet meer gearmd over straat, laat staan elkaar in het openbaar te zoenen.

Laatst kwamen me drie jongeren tegemoet en gedrieën naast elkaar fietsend gaven ze mij geen ruimte om te passeren. Uit een reflex om niet te botsen duwde ik de fietser die mij bijna aanreed aan de kant. Hun reactie was zo fel en voorzien van zulke grove bewoordingen dat ik versteld stond. Het is niet cool om plaats te maken voor een andere die je tegemoet komt, vergelijk het met een leeg blikje zomaar op straat te kegelen omdat de prullenbak 3 meter verderop bezoeken niet cool is?..