‘Follow your heart’ enzo

Laurahilbers 21 jun 2016

Technisch gezien bevind ik me op illegaal terrein. Ik ben namelijk, sinds een halve week, geen lezer meer. Ik kom niet meer op het station, want ik ben gestopt met mijn studie. Twee weken voor het einde van het tweede jaar nog wel. Het leverde veel scheve gezichten op: ‘Het ging toch super goed? Je haalde vet goeie cijfers!’ Ja, ja, dat is waar. Maar wat zeggen die cijfers? Die cijfers vertellen puur dat ik hard heb gewerkt, ze zeggen niks over het plezier dat ik in mijn studie had. Helemaal happy was ik ook niet. Maar ja, als er iets belangrijk is, is het dat je happy bent; je toekomst staat op het spel. Na een hoop getwijfel, want dat kan ik goed, hakte ik de knoop door.

En wat nu? De inschrijvingen van universiteiten en hogescholen zijn net gesloten, dus dat wordt een tussenjaar. Zal ik gaan reizen? Wacht, ik heb geen cent te makken. Dan maar werken? Straks vind ik geen leuke baan, straks vinden ze me te jong. Anders ga ik eerst werken en dan reizen? En wat nou als ik nooit een studie vind die ik leuk vind? Pieker de pieker…

Je zou haast denken dat ik spijt heb van mijn drastische keuze, als je mijn gedachten leest. Is dat zo? Geen seconde. Ik sta namelijk 100% achter de filosofie dat je het beste je hart kunt volgen. De scheve gezichten die werden getrokken toen ik mensen vertelde over mijn keuze verbaasde me eigenlijk niet. Wat ik namelijk heb geleerd in mijn 19 jaar op aarde, is dat het niet voor iedereen logisch is om hun dromen na te jagen; we hebben het lef niet om het roer om te gooien. Hoe vaak roepen mensen wel niet: ‘Ja, als dat nou eens zou kunnen’, of ‘die mensen hebben echt geluk gehad!’. Wake up! Anno 2016 kan alles en geluk bestaat niet. Die mensen hebben risico’s genomen en knetterhard gewerkt.

Er zijn twee redenen dat ik mij hier op de preekstoel bevind. Eén is dat ik jullie wil overtuigen je hart te volgen. ‘We must be the change we wish to see in the world’, zei Gandhi ooit zo mooi. Twee is omdat mijn hart ligt bij de media en communicatie industrie. Dit is mijn eerste publicatie en dus de eerste stap richting mijn droom. Vooruit, nog een toepasselijke Gandhi quote: ‘Without action, you aren’t going anywhere’.