Fit girls, healthy lifestyle, suikerbom!

Een wereld waarin “gezonde” voeding toch niet zo gezond blijkt te zijn

#FITGIRLS #HEALTYLIFESTYLE #SUIKERBOM?… Tegenwoordig zijn de “fitgirls” niet meer weg te denken. Social media zoals Instagram, Facebook of Twitter staan vol met de meest strakke, sportieve en fitte meiden. Sixpacks en foodpictures vormen het alledaagse beeld van social media. Dan hebben we het nog niet eens over de duizenden evenementen die voorbij komen op Facebook. Denk aan: “30 days challange squaten, crunches en ga maar door.

Wanneer die beelden mijn timeline passeren, geniet ik toch minder van mijn tosti met ham en kaas. Ik voel me ineens een stuk minder zeker in mijn bikini. Hoewel het meiden waarschijnlijk heel erg inspireert, ben ik van mening dat dit niet in verhouding staat met hoeveel meiden een deuk in hun zelfbeeld oplopen. Dan daarbij, hoe gezond zijn die afslankshakes en eiwit repen nou eigenlijk?

In een onderzoek van de consumentenbond kwam onlangs naar voren dat deze “gezonde” producten een overschot aan suiker bevatten. Je kunt ze dus gerust een suikerbom noemen. Schrikbarend om te lezen dat een shake van Weight Care meer suiker bevat dan een glas cola… Minstens net zo bizar als repen die meer suiker bevatten dan een Snicker.

Laten we wel wezen, ook ik weet dat er in deze tijd te veel mensen met overgewicht rondlopen, maar laat dat ons zelfbeeld niet verpesten. Laten we stoppen met obsessief calorieën tellen, overmatig shakegebruik of andere “slechte” crash diëten en laten we gewoon GENIETEN!

-Niet-zo-fit-girl-