Europa, hoe groter hoe kleiner

Boris de Groot 15 jun 2016

Het EK voetbal 2016 laat zien hoe Europa vervallen is tot een lachwekkende eenheid van helemaal niets. Het voetbal zelf bevindt zich in een schijnbare ondoordringbare luchtbel waarbij iedereen verwacht dat het uiteenspatten nabij is. Krampachtig probeert men een feest te maken wetende dat er helemaal geen reden voor een feest is. De Russen slaan de Engelsen. De Belgen hebben het zelfvertrouwen van oranje tijdens een cruciale strafschoppenreeks. De Fransen slaan werkelijk alle supporters van welk land dan ook. De Turken wacht 100 zweepslagen per speler als ze blijven verliezen. En niemand maar dan ook niemand mist het Nederlands elftal, of welke in oranje uitgedoste indiaan dan ook. Oh ja, en de Engelsen? De Engelsen willen zo snel mogelijk weg uit Europa.
Kijkende naar Europa valt mij een evenredigheid op. Hoe meer landen de EU inlijft hoe groter de ellende. Mij valt tevens op dat iedereen de regels van de EU respecteert maar terloops vergeet na te leven. Op een landje na dan. Precies, ons brave kikkerlandje.
Europa laat zich jonassen door niet-Europese leiders die allen een ding gemeen hebben. Ze hebben lak aan Europa. De onderdanen van deze leiders in hun land, of die zich verspreid hebben over Europa, volgen blindelings deze leider. Deze leiders weten subtiel chaos in de dagelijks schijnorde van Europa te scheppen. Het grappige is ook nog dat deze leiders daar vrij weinig voor hoeven te doen. Gewoon even een stellinkje poneren en de rest doen de Europese regeringen zelf wel. Hoe wapent Europa zich hiertegen? Men dreigt maar weer eens met welke economische sanctie dan ook. Die sancties hebben overigens de kracht van een kip zonder kernkop.

We moeten vooral verbroederen zeggen onze Europese leiders. Hoe zit het eigenlijk met die verbroedering in ons eigen landje en vooral, met wie? Klikkende allochtone medelanders die nooit medelander willen zijn? Stenen gooiende allochtone jongetjes die eigenlijk gewoon een dikke pak op hun berberbroekjes moeten hebben? Spugende allochtone scooterbelhamels, in de ogen van hun ouders de braafste jongetjes op aarde? Autochtone relschoppers die alles kort en klein slaan omdat ze vooral niet willen dat dat kamp bij hun in de buurt komt?
Weet u wat ik er inmiddels van vind? Niks verbroederen. Als het je niet aanstaat heb je je maar te gedragen en doe je dat niet en ben je allochtoon, wegwezen. Doe je dat niet en ben je autochtoon, opsluiten die handel.
En Europa? Strik erom heen en weg ermee.