Een nieuw feest

Simon van Doorn 9 jun 2016

Eigenlijk vinden wij, als wij heel eerlijk zijn, Sinterklaas zelf ook niet meer kunnen. Het beeld van die strompelende oude baas die overal geholpen moet worden is een belediging voor alle oude mensen ooit en waar ook ter wereld, dus dat moeten we maar niet meer doen. Wij stellen daarom voor dat we Sinterklaas vervangen door een vrouw van middelbare leeftijd met kort donkerblond haar. Pieterman vervangen we door een lesbische transgender met een vrij en open karakter, veganistisch van aard en vanaf haar jongste jaren opgevoed door een door de Verenigde Naties bijeen gebracht gezelschap van vertegenwoordigers van alle grote religies, spirituele stromingen, filosofische benaderingen en andersdenkenden. Voorts strooien wij niet meer met suikergoed en pepernoten, want kom op zeg. Wij stellen voor dit te vervangen door vierkante rijstwafeltjes, verpakt in biologisch gebleekt bruin of grijs papier. Ook het zingen van vrolijke liederen die de komst van heerlijke of anderszins veel te jolige avondjes plachten aan te kondigen achten wij geenszins meer geschikt voor deze barre tijden. Verstandiger achten wij het dat ouders met hun kinderen zich verzamelen rondom een sobere houten tafel met daarop een kaars, en dat zij bij het heilzame licht hiervan hun deugden maar eens ernstig overdenken mochten, vooraleer zij om iets frivools als cadeautjes vragen deden.

Tot slot zagen wij graag dit kinderfeest, want dat is het tenslotte toch, ook niet meer in december gevierd worden, want dat is natuurlijk een klap in het gezicht van alle zomermaanden. Ons advies is dan ook het feest te verplaatsen naar een doordeweekse dinsdagmiddag ergens in maart of september.

Rest ons niets anders dan u veel plezier te wensen met het komende feest, èn te hopen dat wij nu eindelijk van dat gezeik af waren,

Wenst het u,

🙂