Een kots zakje voor iedere homohater

Sylvia Peters 13 jun 2016

Is dit wat Donald Trump bedoelt met: ‘we make America great again’? Dat straks iedere halve zool met een wapen een doelwit kan kiezen voor wat hem of haar niet aanstaat? Zoals nu een of andere dwaas het idee heeft gekregen om een bloedbad aan te richten in een gay club in Florida. En waarom? Omdat hij zich ergerde aan zoenende mannen? Omdat hij walgt van mensen met een seksuele voorkeur voor het zelfde geslacht? Omdat homoseksualiteit verwerpelijk is voor de Islam? Of gewoon omdat er ergens in zijn hoofd een kronkel zat, die hem liet geloven dat hij zelf het recht had om het leven van deze onschuldige slachtoffers te nemen?

Wat de reden ook mogen zijn, er is er natuurlijk geen één die rechtvaardigt wat daar is gebeurd. Zelfs niet als je moet kotsen van kussende mannen of vrouwen of al word je alleen al misselijk van de gedachten dat zoiets gebeurd. Dan pak je maar een zakje en spuug je daar de inhoud van je ingewanden in, of je draait simpelweg gewoon je hoofd om. Want wie ben jij dat je mag bepalen of dit goed of fout is? Natuurlijk mag je er een mening over hebben, dat mag iedereen, maar daar blijft het bij. Zeker in een land zoals de Verenigde Staten of in andere landen waar homoseksuele mensen gewoon als mensen worden gezien en dus ook gewoon worden geaccepteerd. We reiken je met alle plezier een zakdoekje aan om je mond af te vegen na het kotsen, maar dit soort dingen accepteren we niet. Dit soort gruwelijke acties, daar word ik als hetero nou kotsmisselijk van.

Stel je voor dat straks ook al die ‘vieze homo’s’ ook een wapen aanschaffen en alle ‘andersdenkenden’ afknallen? En dan zwaaien met roze zakdoekjes omdat ze weer een tegenstander de mond hebben gesnoerd. Nee joh, neem jij dan maar gewoon dat kots zakje mee als je op pad gaat. Dan blijft de wereld een stuk vrediger.

En wat Donald Trump betreft. Mocht het je lukken om aan de macht te komen, dan zou ik nog eens goed nadenken over die versoepeling van de wapenwetgeving. Er loopt vast ook nog wel ergens een gek rond die niet van mannen met een zonnebank kleurtje houdt.