Dutch House of Cards

mattie91 16 jun 2016

Ik vraag mijzelf af wanneer komt er nu eindelijk een Nederlandse versie van House of Cards. Na het lekken van geheime informatie uit de Commissie Stiekem, die door verschillende media al benoemd werd als het grootste politieke schandaal in Nederland, het bonnetje van Teeven en dan nu weer het onderzoek naar de integriteit van Öztürk, vind ik dat er snel gestart moet worden met The Dutch House of Cards.

Voor volgers van House of Cards ( natuurlijk wordt in deze serie alles groter gemaakt dan het is) is duidelijk te zien dat politiek en business nauw met elkaar verbonden zijn en soms zelfs verweven.

Als zakenman moet Öztürk toch geweten hebben dat hij de panden heeft gekocht voor een schijntje en dat het bestemmingsplan ook opeens is veranderd, zodat er meer winst aan het pand gemaakt kon worden? Het statement van de partij is dat de media niet te vertrouwen is en volgens de jongerenbeweging is het een ware hetze tegen de partij.

Natuurlijk de media maakt verhalen vaak groter dan zij zijn. Zij moeten tenslotte kijkers trekken. Doet een politieke partij niet hetzelfde om stemmen te winnen, om veel mooie beloftes te maken die vervolgens toch nooit uitkomen?

En het is natuurlijk heel gemakkelijk om te zeggen dat de Nederlandse media niet deugt en dat zij discrimineren. Het klinkt net alsof Erdogan himself, de nieuwe leider is van de partij DENK. De media liegen en alles wat ik doe en zeg klopt.

Alle partijen hebben het er maar over om een sterker en verdraagzamer Nederland te creëren, waar discriminatie uitgebannen moet worden. Dan wil ik graag aan alle politici in Den Haag vragen of zij iedere avond in de spiegel willen kijken en zich de volgende vragen te stellen:

‘ Ben ik vandaag verdraagzaam geweest naar mijn collega’s?’
‘ Heb ik vandaag niet gediscrimineerd of iemand onjuist bejegend?’

En tot slot:

‘Heb ik er vandaag voor gezorgd dat ik iets gedaan heb voor iedere Nederlander?’

Het maakt niet uit of je hier bent geboren of niet. Je christenen, moslim, atheïst of joods bent. Je links of rechts stemt. Je een schoonmaker of bankdirecteur bent. Wij zijn allemaal inwoners van dit mooie land en het wordt eens tijd dat wij naar elkaar gaan luisteren en er gezamenlijk voor knokken en dat we de overheid laten zien dat er wel daadwerkelijk verdraagzaamheid in Nederland is. En daar hebben wij al deze politieke partijen niet voor nodig om dit ons te vertellen.