Dierentuin moet worden aangeklaagd

janny234 8 jun 2016

Op 1 juni 2016 kwam het wereldnieuws dat er een jongetje in het gorillaverblijf in Cincinnati is gevallen. Het jongetje is tien minuten lang meegesleurd door de 200 kilogram zware gorilla. De moeder wordt niet vervolgd. Zo luidt het besluit van de aanklager Hamilton Country.

Ik snap totaal niet hoe dit kan gebeuren. Ten eerste kan ik er niet bij dat de moeder wordt aangeklaagd, zo’n ernstige situatie is een grote schok voor een moeder, en dan wordt er van verschillende kanten ook nog gezegd dat het haar eigen schuld is omdat ze niet oplette. De vraag die dan bij mij op komt is: Hoe kan een kind in een gorillaverblijf vallen? Ik zou eerder de dierentuin aanklagen omdat dit ongeval bij mij oproept dat het verblijf niet voldoende beveiligd is voor bezoekers. De dierentuin stelt de ouders van een minderjarig kind natuurlijk verantwoordelijk voor wat er gebeurd, wat begrijpelijk is. Maar zoals hieruit blijkt zit een ongeluk in een klein hoekje, waarom maakt de dierentuin het verblijf niet veiliger door bijvoorbeeld prikkeldraad te plaatsen? Kost niks en het voorkomt een ongeluk zoals deze. Ook zouden de hekken hoger kunnen worden gemaakt, een kind van 3 klimt niet zomaar over een hoog hek.’

Genoeg opties dus, en veiligheid gaat boven alles. Ik vind dat de dierentuin maatregelen moet nemen om zulke incidenten te voorkomen.