De onheilsprofeten preken al hel en verdoemenis

Harrie Schröder 5 jun 2016

Als het Europese schip zinkende is, zou het wel eens willen helpen als sommige eruit stapten om het schip toch drijvende te houden.

Onheil wordt ons voorspeld en een economische crisis in het vooruitzicht gesteld. De armoede keert weer volop terug en het land raakt in verval.
En als klap op de vuurpijl het zou wel eens tot oorlogen kunnen lijden.

Als u denk dit is het einde van een sciencefiction film waarin de wereld vergaat ,dan hebt u het gruwelijke mis.
Het zijn een paar hyper geventileerde uitspraken van de Engelse Premier David Cameron tijdens zijn pro- Europese referendum tour door zijn land.

Cameron voelt zich gesteund door de pro Europese landen. Het lijkt meer op pure chantage en volksverlakkerij om toch maar voor Europese toetreding te stemmen. Immers stemt men tegen dan ligt het niet aan de regering dat het land naar de malle Mies is geholpen.

Dus terecht dat de voormalig burgemeester van Londen Boris Johnson stelt; wat heb jij in Europa voor Engeland bereikt , wat hebben regeringen überhaupt nog te vertellen over binnenlandse zaken.

En hij houdt Cameron ook voor ,dat Angela Merkel de dienst uitmaakt en heerst met aan haar lijnen de Franse poedel Hollande en de Hollandse hazewindhond Rutte die als loopjongen fungeert.
Het zou goed zijn als Engeland niet tot de EU toetreed. De Brexit zou een verlichting kunnen zijn voor het tot zinken gedoemde EU schip en wellicht moeten nog veel landen het bijltje er bij neer gooien zodat het EU schip zonder onnodige ballast drijvende blijft.

De discussie brand zo dadelijk los , maar een argument als "dan krijgen we weer oorlogen "zoals Cameron nu propagandeert is te laag voor woorden en dan ben je toch al ver heen om toch maar je gelijk te halen.

Een Brexit zou goed zijn ,want wat heeft de Europe eenwording nu opgebracht , vrede ,economische groei, welvaart of minder armoede ?
Wees eens eerlijk ; als het je goed ging ben je er niet slechter op geworden en zat je aan de maatschappelijke onderkant zit je er nog , zeg eens eerlijk we hadden geen voedselbanken vroeger , zeg eens eerlijk……..